Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

“Rudari” poslali goste kući sa šleperom golova

rss

19.04.2016. Dimitrije Stojadinović

“Rudari” poslali goste kući sa šleperom golova, het trik kapitena A. Zemljaka
Omladinci Rudar Alposa se vratili u kolosek, Gojković eksplodirao

“Rudari” poslali goste kući sa šleperom golova

Utakmica 22. kola „Zone istok“ između FK „Rudar ALPOS“ i FK „Bučje“ rešena je u korist domaćina.

Na početku meča inicijativu je držala domaća ekipa, što se i pokazalo. U 26. min Ljubisavljević je uputio centaršut na drugu stativu, kapiten A. Zemljak je šutirao glavom iskosa i lobovao golmana Kostadinovića. Bučjanci su izjednačili posle kornera, loša intervencija golmana Doderovića, na mestu se našao Mladenović i sa pet metara ubacio loptu u gol. Dva minuta pre kraja poluvremena na scenu stupa opet kapiten A. Zemljak koji dobija loptu od Lazarevića i fonomenalnim udarcem pod prečku povećava rezultat na 2:1. Na poluvreme se otišlo vođstvom domaće ekipe.

Naš portal saznao je jednu zanimljivost koja se dogodila pre početka meča i vezana je za prvog čuvara mreže „Rudara“ Doderovića. Kako naš portal saznaje golman je pošao na utakmicu iz Leskovca, inače njegovog rodnog mesta, redovnom autobuskom linijom, ali se taj isti autobus pokvario u Doljevcu gde je naš golman morao da stopira, imao je sreće i nakon nekoliko minuta stao je vozač šlepera Makedonske nacionalnosti i dovezao ga na Rudnik. Sve čestitke ovom golmanu na požrtvovanju.

U 57. min Stanković prolazi po desnoj strani i levom nogom iskosa sa 16m pogodio je dalji ugao golmana Kostadinovića. U 63. min opet kapiten A. Zemljak, koji je loptu dobio u petercu, zalomio je štopera Maladenovića i golmana Kostadinovića i rutinski loptu sproveo u gol. U 70. min evro gol M. Zemljaka koji je sa 40m šutirao i pogodio gornji ugao, golman je bio nemoćan. Nakon ovog pogotka iz igre je izašao najefikasniji igrač na utakmici A. Zemljak  koji je kapitensku traku predao Ljubisavljeviću. U 78. min Ljubisaljević pretrčava odbranu i ovim golom stavlja tačku na goleadu.

Konačan rezultat FK „Rudar ALPOS“ – FK „Bučje“ 6:1 (2:1). Na spisku trenera Belića, zbog povrede, nije se našao golman Stojadinović.

Za „Rudare“ nastupili su sledeći igrači: Doderović  (golman), Vidojković, Lazarević, Stanković (od 70min Marković), Petrović, Slavnić, Gojković, M. Zemljak, Ljubisavljević, A. Zemljak (od 73min Vasić) i Radulović.

Trener ekipe Miloš Belić dao je izjavu za portal: „Prezadovoljan sam našom igrom, sve je išlo kako smo se dogovorili, svako je ispoštovao svoj zadatak. Čestiam igračima na borbenosti i požrtvovanju. Drago mi je što smo pobedili Bučje koje nam je konkurent na začelju tabele. Sve čestitke protivnicima.“

Omladinci Rudar Alposa se vratili u kolosek, Gojković eksplodirao

Omladinci FK „Rudar ALPOS-A“ odigrali su u subotu Nišu prvenstvenu utakmicu 19. kola prve RIS lige sa ekpipom FK „PALILULAC“ Niš, inače trećepasirane ekipe na tabeli od koje su „Rudari“ dva puta bili poraženi ove sezone, ali su pobedili kada je bilo najbitnije, u završnici prvenstva.

„Rudari“ su na meč krenuli oslabljeni ne igranjem Spasića i Nešića, ali su uspeli da slome otpor domaćina u 25. min, kada je Gojković šutirao i matirao golmana domaćih Kostića koji je ostao ukopan u mestu. U daljem toku meča šanse za domaćina su se ređale preko Zafirovskog, ali čak ni ovaj fenomenalni mladi igrač nije uspeo da savlada veoma raspoloženog golmana „Rudara“ Stojadinovića koji je u prvom poluvremenu spasio dva čista pogotka. Šansu u 44. min imao je Marjanović koji je loptu tukao preko gola. Na poluvreme se otišlo rezultatom 0:1.

U drugom poluvremenu inicijativu su i dalje držali „Rudari“, ali su i domaćini imali prilike. U 56. min fenomenalna duboka lopta kapitena Palilulca, inače rođenog Aleksinčanina, Radonjića, ali domaćini ni ovo nisu sproveli u gol. Na mestu je bio Stojadinović. U 60. min fonomenalna akcija koju započinje štoper Lazarević, dodaje je Durmiševiću koji je uposlio mlađanog Gojkovića, ovaj se poigrao sa odbranom Palilulca i još jednom matirao golmana Kostića koji je ovog puta bio nemoćan. U 70. min sporna situacija oko kornera domaćih, njihov igrač šutirao je po strani gola ali je Stojadinović tu loptu odbio u korner, pomoćni sudija pokazala je gol aut, što je potvrdila i njena koleginica koja je bila glavna na ovoj utakmici, ali je golman „Rudara“ prišao Minić Ani glavnom sudiji i rekao joj da je ipak korner, na čemu su mu se igrači domaćina zahvalili. U 79. min centarfor Marković dobio je fenomenalnu loptu od kapitena Rulovića tukao ka golu, ali ovog puta neprecizno.

Fenomenalnu partiju pružili su i Durmišević, Milosavljević, Milojević i Cvetković. Žute kartone za „Rudare“ zaradili su sledeći igrači: Stojadinović (neoprezan start), Radulović (prigovor), Milosavljević (prigovor). Igrač utakmice Gojković.

Za gostujuću ekipu nastulapi su sledeći igrači: Stojadinović (golman), Milojević, Lazarević, Nikolić, Radulović (kapiten), Milojković, Marjanović, Milosavljević, Durmišević, Marković (od 79. min Cvetković) i Gojković.

Trener Aleksandar Zemljak i njegov pomoćnik Miloš Belić zadovoljni su igrom njihove ekipe.


# Aleksinački Rudnik fudbal Rudar FK Aleksandar Zemljak Miloš Belić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima