Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

RTS: Boks se vraća u Aleksinac

rss

16.12.2013. RTS

Posle četvrt veka pauze, u Aleksincu je organizovan Međunarodni turnir u boksu, pod nazivom "Rudarska rukavica", koji je okupio klubove iz Srbije i Crne Gore.

Boks se vraća u Aleksinac

U sportskoj hali u Aleksincu, organizovan Međunarodni turnir u boksu u kom je učestvovalo dvadeset takmičara iz deset klubova.

Takmičili su se u svim kategorijama- od pero lake, do super teške. I dok su se jedni pripremali, drugi su osvajali medalje.

"Bavim se boksom već dve godine, spremao sam se za ovo takmičenje tri meseca, tako da očekujem dobre rezultate", kaže Miroljub Miljković iz Bokserskog kluba "Arena" u Vlasotincu.

"Ovo mi je prvi meč, prva zlatna medalja, i zaista sam presrećan, pobedio sam pre ovom divnom publikom", kaže Miloš Stević iz BK "Rudar" u Aleksincu.

Reviju su uveličale legende jugoslovenskog boksa, nekadašnji reprezentatvci, koji su slavu tog sporta prenosili širom sveta.

"Drago mi je da je boks počeo da ide velikim koracima napred, da se vrati ono vreme kad je boks bio u kategorizaciji na drugom mestu sveukupnih sportova, mi smo bili i isvajači mnogih olimpijskih i svetskih i evropskih medalja", kaže Velimir Jeftić, nekadašnji bokser.

"Najvažnije je da se vraća publika, to je najvažnije za svaki sport. Omladina se vraća, tražimo uspeh od njih", dodaje Bratislav Ristić, takođe, nekadašnji bokser.

Organizator turnira je bokserski klub "Rudar" u Aleksincu, koji je počeo sa radom ove godine, posle pauze od četvrt veka.

"Nama je cilj bio da izvršimo propagandu boksa, da vratimo boks onde gde je i bio, da privučemo mlade naraštaje", kaže Novica Nikolić iz BK "Rudar" u Aleksincu.

Odigrano je ukupno deset mečeva, a najviše nagrada dobili su bokseri iz aleksinačkog "Rudara", gosti iz Podgorice, kao i takmičari klubova "Srbija" iz Surdulice i prokupačkog "Topličaniina".

 


# boks Bratislav Ristić borilački sportovi
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima