Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rezultati Opštinske, okružne i zone "Istok"

rss

29.04.2019. Milan Milojević

Derbi meč 24.kola zone ”ISTOK” koji se igrao u Subotincu zasluženo je pripao gostima iz Negotina, koji su ovom pobedom ostali u trci za prvo mesto i selidbu u Srpsku ligu. Iako oslabljena na ovoj utakmici, bez standardnih Vladimirova, Stefanovića i Igića, Moravica je pružila žestok otpor favoritu, igrala dobro, stvarala prilike ali je na kraju morala pružiti ruku igračima Hajduk Veljka. Jedini pogodak delo je kapitena Nenada Milunovića.

Rezultati Opštinske, okružne i zone "Istok"

Na drugoj strani Rudari su gostovali ekipi Naših Krila u Belotincu i pretrpeli 21. poraz. Ipak nisu se obrukali, igrali su dobro i uspeli dva puta da zatresu protivničku mrežu. Iz kaznenog udarca siguran je bio Nikola Radonjić, dok je drugi pogodak postigao Danilo Strahinović.

SEMAFOR 24.KOLA

Moravica – Hajduk Veljko 1:2

Naša Krila 1936 – Rudar ALPOS  4:2

Svrljig – Timočanin  0:3

Bukovik – Kablovi  0:2

RFK Majdanpek – OFK Slatina  3:2

Timok 1919 – Orljane  2:0

Đerdap – BSK 2:0

Malošište – Brodoremont  3:1 


U 26.kolu Okružne lige nije bilo iznenađenja. Napredak je na gradskom stadionu u Aleksincu pobedio Naisus iz Rožine. Dvostruki strelac za Aleksinčane bio je Bogdan Spalević. U Žitkovcu u gradskom derbiju Morava je uspela da pobedi dobru ekipu Palilule, koja se držala samo prvo poluvreme kada su mogli i do vođstva ali golman Žitkovčana brani šut Jeftića. Čim je krenulo drugo poluvreme krenula je i kanonada domaćih. Na kraju ubedljiva pobeda uz het trik Martina Ristića. Pratili su ga Novković, Janković i prezimenjak Aleksandar sa po jednim pogotkom.

Ostali naši ligaši nisu bili uspešni. Crvena Zvezda je doživela novi poraz, ovog puta na gostovanju kod Doljevca. Kormanci nisu mogli da naprave iznenađenje, bolji su bili fudbaleri Rasovače. Na kraju Krušijani su u reviji golova tesno izgubili u Čapljincu, od domaćeg Radničkog.

SEMAFOR 26.KOLA

OFK Napredak 1929 – Naisus 1977  2:1

Morava – Palilula  6:0

Sloga – Rasovača  1:3

Doljevac 1971 – Crvena Zvezda  7:1

Radnički 1947 – Napredak 2012  4:3

Radnički 1924 – Moravac (Č)  4:0

Elid – Zemljoradnik  0:3

Padina – Mladost  0:1 

Moravac (ZT) – slobodan

Sledeće nedelje novi gradski derbi u Aleksincu, sastaju se Napredak i Palilula, Morava u Trnjanu gostuje Crvenoj Zvezdi iz Gornjeg Ljubeša, Krušijani u Gredetinu dočekuju Doljevac, Kormanci idu na noge Elidu u Donjem Dušniku.


U subotnjim utakmicama 16.kola Opštinske fudbalske lige u Jakovlju domaća Pobeda nije mogla parirati ekipi Škriljca, dok je u Radevcu domaći Polet golovima Nenada Mihajlovića, Stefana Zlatanovića i Stefana Filipovića pobedio Jedinstvo iz Bobovišta.

Nedelju prepodne su svi željno iščekivali. U Kraljevu se igrao derbi prolećnog dela prvenstva. Silno motivisani Rutevčani dočekali su jesenjeg prvaka ekipu Poleta iz Vitoševca. Utakmica je u potpunosti opravdala epitet derbija. Muška igra, dosta prilika, lepi potezi, preokreti, sve ono što čini lepotu fudbala. Domaći su krenuli furiozno i već u trećem minutu došli do vođstva preko Miloša Mitrovića. U razmaku od 16 do 21 minuta potpuni preokret gostiju iz Vitoševca. Prvo je Nemanja Simonović izjednačio a Milan Milojković iz kaznenog udarca doneo vođstvo. Tim rezultatom se otišlo na odmor. Nastavak je doneo potpunu ofanzivu Rutevčana. Danas ponajbolji igrač Nemanja Radojković u 61. minutu donosi izjednačenje, u 75. minutu asistira Milošu Mitroviću za novi preokret, da bi pet minuta pre kraja utakmice stavio tačku na pobedu svoje ekipe i prvo mesto na tabeli.

U ostale dve prepodnevne utakmice Dobrujevčani nisu imali poteškoća protiv Gredetinaca te su golovima Filipa Ristića (2 pogotka), Stefana Vukića (2 pogotka) i braćom Ivanović lako došli do nova tri boda. Na drugoj strani u Trnjanu u jednoj nervoznoj i rastrzanoj igri bolje su se snašli igrači iz Tešice te su golovima Đukića, Nikolića i rezerviste Dinčića došli do pobede. Počasni pogodak za domaćina delo je štopera gostiju Pantovića koji je nespretno reagovao posle kornera i pogodio sopstveni gol.

U nedelju popodne samo jedna utakmica, ubedljiva pobeda Draževca nad ekipom Ratara iz Gornje Peščanice.

SEMAFOR 16.KOLA

Polet (Radevac) – Jedinstvo  3:0

Pobeda 1976 – Škriljac  1:4

OFK Ruteva 1908 – Polet (Vitoševac)  4:2

Borac – Jastrebac  1:3

Gredetin – OFK Sloga  0:6

OFK Draževac – Ratar  7:0

Naredne nedelje nove zanimljive utakmice. Dobrujevčani u derbiju dočekuju Draževčane, Tešičani Rutevčane, dok u Subotincu gostuje Polet iz Vitoševca. Komšijske derbije igraće Gredetinci i Jakovljani kao i Gornjo Peščanci i Radevčani. Kolo zatvaraju u Bobovištu domaće Jedinstvo i Borac iz Trnjana.

Izvor: Proverena vest


# fudbal Moravac Draževac Moravica Alpos Rudar FK Gredetin Napredak FK Moravica FK opštinska liga Nišavska okružna liga niška fudbalska zona
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima