Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rezultati aleksinačkog takmičara sa Grand prix turnira “Paris Open 2023” u Francuskoj

rss

25.04.2023. N&F džiu džicu klub NIF

U subotu i nedelju, 22. i 23. Aprila 2023. god. u sportskom centru Džudo instituta u Parizu u organizaciji JJIF-Svetske džiu džicu federacije održan je Grand Prix turnir "Paris Open 2023" za seniore na kome je nastupilo oko 650 takmičara iz 29 država iz celog Sveta.

Rezultati aleksinačkog takmičara sa Grand prix turnira “Paris Open 2023” u Francuskoj

Na ovom jednom od najvećih Grand prix turnira na Svetu nastupio je Reprezentativac Srbije Nikola Trajković koji je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju.

Nikola je bio nosilac A grupe tako da je u 1. kolu bio slobodan, odzirom da zauzima 1. mesto na Svetskoj rang listi. U 1/4 finalu je pobedio domaćeg Reprezentativca Francuske, a u 1/2 takmičara iz Španije i tako se plasirao u finale. 

U finalnom bloku koji je bio propraćen direktnim TV prenosom u Francuskoj, Nikola je u veoma teškoj i neizvesnom finalu izgubio od nemačkog takmičara Zmeev Daniela bivšeg prvaka Evrope i tako osvojio srebrnu medalju.

Ovo je još jedan vrhunski uspeh koji je postigao Nikola jer je ovo prva medalja za Srbiju koja je ikada osvojena sa Grand priks turnira za našu zemlju. 

Našeg takmičara je predvodio glavni trener našeg kluba Dragan Trajković.

Zahvaljujemo se Opštini Aleksinac, svim pravnim subjektima i fizičkim licima u Srbiji i Francuskoj koji su nam pružili pomoć u ostvarivanju ovog uspeha.


# džiu džicu Nikola Trajković N&F džiu džicu klub NIF
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima