Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uspon na Ostrovicu

rss

11.11.2014. PK Železničar

Proteklog vikenda članovi Planinarskog kluba ŽELEZNIČAR iz Aleksinca su učestvovali u planinarskoj akciji OSTROVICA 2014.

Uspon na Ostrovicu

Planina se nalazi u Južnoj Srbiji, nedaleko od Preševa u pograničnom pojasu prema Republici Makedoniji.

Kolona planinara je nakon pozdravnog govora i otvaranja akcije na prostoru ispred Doma kulture u Preševu krenula na uspon.

Nakon velike visinske razlike na početku staze, planinari su se kretali po planinskoj kosi, sve do kontrolnog punkta Vojske Srbije, da bi se završni deo uspona sa nekoliko strmih serpentina pokazao kao veoma zahtevan.

Nagradu za naporan uspon predstavljao je divan pogled koji se otvorio preme Preševskoj poviji, mestu gde su se najviše približile reke Morava i Vardar, ali i pogled prema Kosovu i Makedoniji nudio je divne pejzaže u svim jesenjim bojama prirode.

Nakon povratka sa staze domaćini su organizovali lepo druženje uz muziku, ali i mogućnost obilaska grada uz degustaciju orijentalnih specijaliteta.

Pored članova Planinarskog kluba ŽELEZNIČAR iz Aleksinca, u ovoj planinarskoj akciji je učestvovalo oko 150 planinara iz 28 planinarskih udruženja iz Srbije i Makedonije. Tokom ove planinarske akcije savladana je visinska razlika od 673 m a dužina staze je bila 17 km.

 


# planinari Železničar (plan. dr.) Ostrovica Preševo
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima