Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

NIF osvojio dve medalje u Đenovi

rss

18.03.2013. Izvor: Radio Aleksinac

Na Čelendž kupu, koji je prethodnog vikenda održan u Đenovi, takmičari aleksinačkog džudo i džiu-džica kluba NIF osvojili su dve medalje. Srebro je u kategoriji do 69 kilograma osvojio Darko Grujić, dok je bronza pripala junioru Danijelu Stefanoviću, u kategoriji do 77 kilograma.

NIF osvojio dve medalje u Đenovi

Kako je za Radio Aleksinac izjavio trener Dragan Trajković, ovo je izuzetno veliki uspeh za aleksinački borilački sport jer se radi o jakom turniru na kome su učestvovali uglavnom takmičari iz zemalja zapadne i centralne Evrope, a NIF je bio jedini predstavnik Srbije.

- Mi smo otišli sa ciljem da učestvujemo i eventualno uzmemo neki plasman do petog mesta. Međutim, naši momci su bili odlično spremni, odlično su radili i uzeli su medalje. Grujić Darko je uzeo srebrnu medalju. Imao je četiri borbe, tri je pobedio, a doktor nije dozvolio da finalnu borbu nastavi do kraja, iako Darko nije osećao nikakve smetnje. Ali s obzirom da je drugi finalista bio italijanski reprezentativac, verovatno je doktor tu odigrao svoju ulogu. Rezultat je u tom trenutku bio 3:3. Meč je bio prekinut, a italijanski reprezentativac je automatski proglašen za pobednika. Stefanović Danijel je takođe imao četiri borbe, dve je pobedio, a dve izgubio. Izgubio je bitan meč za ulazak u polufinale, ali je posle pobedio u meču za treće mesto i osvojio bronzanu medalju.

Čestitke NIF-u su posle osvojene dve medalje stigle i od džiu-džica saveza Srbije, ali i od ostalih klubova, koji su prepoznali uspeh aleksinačkih sportista.



# N&F džiu džicu klub NIF Radio Aleksinac Dragan Trajković borilački sportovi
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima