Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napredak pregazio Moravu, Jastreb poražen u Kuršumliji

rss

14.02.2015. A. G., D. S.

Košarkaši aleksinačkog Napretka, savladali su večeras, u utakmici koja je više ličila na egzibicionu, ekipu Morave iz Vladičinog Hana, rezultatom 118 : 61 (32:16, 26:18, 33:10, 27:17)

Napredak pregazio Moravu, Jastreb poražen u Kuršumliji

Aleksinačka ekipa je veoma raspoloženu ušla u meč, tako da je na kraju prve četvrtine već bilo 32:16. U drugoj četvrtini su nastavili tim tempom i na poluvreme su otišli sa razlikom od 24 poena - 58:34.

Hančane u 3. četvrtini nije hteo šut, tako da su u tom periodu igre postigli samo 10 poena. Sa druge strane domaćini su želeli da se zahvale publici na izuzetnoj poseti, tako da su postigli 33 poena, veliki deo iz kontri, posle krađa lopti, kao i sa linije za 3 poena. Andriju Stevanovića smo tako više puta gledali usamljenog u reketu protivnika. 

U četvrtoj četvrtini pažnju gledalaca držala je samo dobra igra Napretka, a na mahove su i gosti dobijali podršku.

Sve u svemu, gledaoci su zadovoljni napustili halu.

U ekipi domaćina  najviše poena postigao je Andreja Stevanović 30, zatim Stamenković 20, Anđelković 14. Kod gostiju Nenad Stojanović 17, Jovanović 14.

Najkorisniji igrač je Andreja Stevanović, indeks 34 - 2 skoka, 5 asistencija, 2 blokade, za 22 minuta na terenu. Postigao je i 8 trojku iz 13 pokušaja.

Ostale fotografije pogledajte na našoj Fejsbuk stranici

JASTREB PORAŽEN

U šesnaestom kolu Prve muške regionalne lige Istok , Jastreb je doživeo još jedan poraz . Ovog puta izgubio je od Kuršumlije, kao gost, rezultatom 88 71 ( 51 41) 

Jastreb se trgao tek u poslednjoj četvrtini kada je sve bilo rešeno i dobio sa 25 15. 

Evidentno je da u igri Jastreba, koji ima nekoliko odličnih igrača, kao što su Krstić , Živanović , Džunić i drugi, nema dovoljno fizičke kondicije, kao i ozbiljnosti u odbrani, koja je osnov svakog uspeha, a može da ih košta i ispadanja iz lige. 

Jastreb, trenutno, zauzima 12 – to mesto i nalazi se u zoni ispadanja.


# košarka Jastreb KK Napredak KK Andreja Stevanović Morava KK Vladičin Han Kuršumlija
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima