Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napredak još uvek strepi oko Superlige

rss

26.02.2020. mozzartsport

Gore, dole, pa ponovo nazad. Tako bismo mogli da opišemo igru košarkaša Zlatibora večeras u Aleksincu na gostovanju Napretku.

Foto: Milica Gvozden

Igrači Strajina Nedovića dopustili su da prokockaju prednost od 12 poena koju su stekli početkom treće deonice, prepustili domaćima čak i vođstvo, ali su novom serijom u poslednjih deset minuta ponovo stekli kapitalnu prednost i slavili novi trijumf u Košarkaškoj ligi Srbije – 72:79.

Bio je to meč obeležen velikim brojem izgubljenih lopti na obe strane, uz veoma skromne procente šuta za tri poena domaće ekipe (svega 13%, 3/23), pa se može reći da su Čajetinci baš na tom polju i napravili ključnu razliku koja im je omogućila da dođu do trijumfa. Sve je, doduše, rešeno kroz penal završnicu u kojoj drame nije bilo, pa je Zlatibor tako „zagorčao“ život Aleksinčanima, koji tako još uvek nisu obezbedili mesto u Superligi i za njega će morati da se bore kroz poslednja tri kola.

Najefikasniji u pobedničkom timu večeras je bio iskusni Dragoslav Papić, koji je ubacio 23 poena (4/5 za dva poena, 3/5 za tri, 6/6 sa penala), a pratio ga je Bojan Stanojević sa samo jednim poenom manje (10/14 za dva, 0/1 za tri, 2/3 sa penala). Uz Bogdana Riznića sa 11 poena, oni su bili jedini dvocifreni kod gostiju. Sa druge strane, kod momaka Dimitrija Raičevića istakli su se Nemanja Karalić sa 17 poena (7/8 za dva poena, 0/1 za tri, 3/6 sa penala) uz deset skokova, čime je ostvario dabl-dabl, potom Aleksandar Ilkić koji je dobacio do 14 poena (5/9 za dva poena, 1/3 za tri, 1/1 sa penala) i Luka Milojević koji je postigao ravno deset poena večeras (5/7 za dva, 0/4 za tri).

Sa nešto boljom energijom su večeras u meč ušli košarkaši Napretka, koji su tokom prve deonice diktirali tempo i bili ti koji su imali vođstvo. Veoma raspoložen je tada bio Nemanja Karalić, koji je predvodio domaće, koji do završetka uvodnih deset minuta ipak nisu uspeli da steknu neku ozbiljniju prednost protiv sastava iz Čajetine – 20:18.

Međutim, kako je krenula druga četvrtina, tako je Zlatibor krenuo u veliki nalet. Tim Strajina Nedovića uspeo je da poveže redove, zaigra znatno angažovanije u odbrani i tako postane prvi tim koji je na ovoj utakmici stekao dvocifrenu prednost nakon poena Bojana Stanojevića negde na minut i po pre pauze. Zaista loše je izgledao napad domaćih, momci Nebojše Raičevića ubacili su svega 10 poena, pa su na poluvreme otišli sa poprilično velikim rezultatskim deficitom – 30:39.

Veliki broj izgubljenih lopti bio je karakteristika igre obe ekipe večeras. Ni treća četvrtina nije donela promene na tom polju, mada je Napredak uspeo da se izdigne i vrati na pravi put. Trojka Petra Vorkapića odvela je Zlatibor na plus 12, ali su gosti nakon dobra uvodna dva minuta potpuno pali i nisu postigli poene u narednih šest. To su Aleksinčani iskoristili, napravili seriju od 15:0 i prešli u prednost koju su zadržali do kraja deonice – 53:51.

Međutim, kakve amplitude u igri smo videli danas, prosto ne čudi podatak da je i poslednja četvrtina donela naglu promenu u igri dve ekipe. Sada je Zlatibor bio taj koji je zaigrao mnogo bolje u odbrani, odmah na startu je uspeo da napravi seriju 18:3 i vrati se tamo gde je i bio polovinom treće četvrtine. Gosti iz Čajetine su tu prednost sačuvali do samog kraja bez gotovo ikakvih problema i slavili su novu pobedu u domaćem prvenstvu.

Izvor


# košarka Napredak KK Zlatibor KK
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima