Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Na Bovanskom jezeru uhvaćen som od 104 kilograma

rss

16.08.2011. Tekst, foto: Srđan Ilić izvor: Aleksinačke novosti

Neverovatno, ali istinito. Ribolovac Slobodan Milenković i njegovi prijatelji morali da prekinu slavlje povodom ulova soma teškog 70 kilograma, jer se upecala još jedna riba od 104 kilograma.

Na Bovanskom jezeru uhvaćen som od 104 kilograma

Na Bovanskom jezeru u subotu uveče (13. avgust) uvelko je trajala fešta.

Slobodan Milenković (56), diplomirani ekonomista u penziji i član USR „Nišava“ iz Niša, za drugare i prijatelje priredio je slavlje, jer je pre dva dana ovde ulovio sama kapitalca teškog oko 70 kilograma i dugačkog 2,05 metra.

Zvuči čudno, ali u jeku slavlja upecao se još jedan som, ovoga puta teži i veći od prethodnog. Tokom dana vaga u obližnjem selu Trubarevcu otklonila sve dileme i pretpostavke oko težine. Ulov je težak 104 kilograma i dugačak 2,52 metra!

- I meni je neobjašnjivo kako se dogodilo da za dva dana ulovim dva kapitalca. U svakom slučaju, to je vrlo prijatan i lep događaj – kaže Slobodan.

– Borba je trajala dva sata, a pomogli su mi moji prijatelji i kolege ribolovci iz Niša: Mića, Boban i Laza. Kao mamac koristio sam durdubak. Veliki som očigledno voli mali i ukusan zalogaj.

Nikola Kumanović, direktor DOO „Južna Morava 2“ u Nišu, koja gazduje ribolovnim vodama u ovom delu Srbije, potvrdio nam je da je ovo najveći ulov na Bovanskom jezeru i jedan od najvećih u našoj državi.


# Južna Morava Nikola Kumanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima