Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Memorijalni turnir „Bogoljub Stepanović Bogi” okupio srpske sudije u Aleksincu

rss

14.05.2019. Telegraf

Aleksinac je u ponedeljak bio porpište ''velike bitke'' fudbalskih sudija iz regiona istočne i zapadne Srbije, Vojvodine i Beograda!

Foto: Radio Aleksinac

Naime, Izvršni odbor Stručno- strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, uz podršku FS RIS-a i opštine Aleksinac, organizovao je prvi memorijalni turnir „Bogoljub Stepanović Bogi” u čast nekadašnjeg predsednika Sudijske komisije FSS, član Izvršnog odbora ovog saveza i proslavljenog fudbalskog sudije.

Podsetimo, Bogoljub Stepanović je preminuo u aprilu 2015. godine od posledica srčanog udara.

Turnir je bio humanitarnog karaktera i osvojila ga je Sudisjka organizacija RIS-a, dok je veliki prelazni pehar uručila udovica pokojnog Bogoljuba Stepanovića - Mira.

- Mi smo sa pokojnim Bogoljubom Stepanovićem odrastali u ovom sudijskom poslu, tako da je njegov doprinos osnivanju sudijske organizacije i njenom razvoju nemerljiv i neponovljiv. Mi koji smo trenutno na nekim funkcijama i još uvek aktivne sudije na najvišem nivou, čini mi se da još nismo ni svesni šta je ustvari Bogoljub Stepanović bio za organizaciju i koliko je voleo i štitio sudije u svakom pogledu - rekao je predsednik organizacionog odbora Dalibor Đurđević, inače FIFA sudija i član najboljeg srpskog sudijskog tima u istoriji:

- Bogi je imao jednu uzrečicu, u najtežim trenucima kada napravimo najveće greške na utakmicama tipa Zvezda – Partizan i onda dugo razgovaramo sa njim i žalimo se, najpre bi vikao na nas, a onda na kraju rekao ''ma, dobro sine, ne mari.'' Posle toga je i nama bilo lakše, a samo on je znao koliko je bilo teško zaštititi sudije posle greške.

Pehare i medalje za učesnike uručili su Zdravko Jokić, Đorđe Žutić, Boško Jovanetić, Majo Vujović i Ninoslav Spasić, dok su posebnu zahvalnost svim učesnicima izrazili predsednik FS RIS Novica Tončev, generlani sekretar Ivan Đorđević i Dušan Mrakić.

Izvor: Telegraf.rs


# fudbal Bogoljub Stepanović Ivan Đorđević FSS Dušan Mrakić Novica Tončev
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima