Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Marko Nikolić osvojio dve medalje na Prvenstvu Srbije za seniore u Kruševcu

rss

26.08.2019.

U Kruševcu je 24. i 25. avgusta 2019. održano Prvenstvo Srbije za seniore/ke. AK "Napredak" je imao samo jednog takmičara, Marka Nikolića. Marko je prvog dana takmičenja u trci na 3000m osvojio 2. mesto i srebrnu medalju sa rezultatom 8 min. 50 sek. 10 stotih. Popravio je svoj lični rekord za 13 sekundi, a rezultat iz ove sezone za 40 sekundi.

Marko Nikolić osvojio dve medalje na Prvenstvu Srbije za seniore u Kruševcu

Drugog dana takmičenja u trci na 5000m osvojio je 3. mesto sa rezultatom 15 min. 37 sekundi 26 stotih. Opet je ovo novi lični rekord za Marka koji je u ovoj sezoni popravljen za 90 sekundi. 

Marko je trčao dve odlične trke, sve taktičke ideje koje smo planirarali na treninzima sada su izvedene na obe trke. Veliki uspeh i za Marka, klub i mene kao trenera. Osvojiti dve medalje na državnom prvenstvu uopšte nije lako. Naš cilj smo ispunili za ovaj deo sezone koji je bio na stazi. Ovo je bila kruna sezone iako nisam bio prisutan na samom takmičenju Marko je ispoštovao sve instrukcije koje je dobio. Imao je navijače iz porodice koji su i meni pomogli oko prenosa nekih sitnih detalja i pripreme za same trke.

Očekuje nas jedna nedelja opustenijih treninga i novi izazovi koji nas ocekuju krajem septembra meseca i pocetak sezone kroseva. Prezadovoljni završavamo sezonu na stazi - rekao je trener Predrag Kostić.


# atletika Napredak AK Predrag Kostić Marko Nikolić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima