Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Leskovčani ubedljivi protiv Jastrepca

rss

29.10.2018.

U Leskovcu je poražena ekipa Jastrepca iz Aleksinca sa ubedljivih 98:72 (27:12, 17:26, 29:16, 25:18). Domaća ekipa Aktavisa je u meč ušla maksimalno skoncentrisano i motivisano i prednost se uvećavala iz minuta u minut.

Leskovčani ubedljivi protiv Jastrepca

Košarkaši Aktavis akademije nastavljaju da jure sam vrh tabele. Ovog puta u Leskovcu je poražena ekipa Jastrepca iz Aleksinca sa ubedljivih 98:72 (27:12, 17:26, 29:16, 25:18). Duel dve ekipe koje su u dosadašnjem toku prvenstva imale isti odnos pobeda i poraza doneo je relativno zanimljivu košarku samo u prvom poluvremenu. Domaća ekipa je u meč ušla maksimalno skoncentrisano i motivisano i prednost se uvećavala iz minuta u minut, a kraj prve četvrtine je dočekan sa velikom razlikom. U drugoj četvrtini dolazi do opuštanja, gosti to koriste, umanjuju prednost Aktavisa, čije igrače sve više hvata nervoza koja ih je uvodila u nove greške. Na poluvremenu je bilo 44:38 za Leskovčane.

Pauza u poluvremenu je očigledno dobro iskorišćena, jer su domaću u nastavnku ponovo preuzeli kontrolu igre u svoje ruke. Požrtvovana igra, borba za svaku loptu i prednost na kraju treće četvrtine iznosi 19 poena – 73:54. U poslednjem periodu igre gosti očigledno nisu imali snage za preokret, što je omogućilo treneru domaćina da u igru uvede i mlađe igrače. Na kraju potpuno zasluženih 98:72.

Trener Zoran Kostadinović ocenjujući utakmicu kaže da još uvek ima dosta toga što treba da se ispravi u igri.

„Neverovatno je kako mi, što se kaže, od gotovog napravimo veresiju. Vrlo lako se opustimo, a onda se još lakše unervozimo i krenemo iz greške u grešku. Imam utisak da smo kao ekipa nestrpljivi, hoćemo da odmah stvorimo 20 poena razlike, a ne da postupno dođemo do te prednosti. U svakom slučaju, čestitam igračima na požrtvovanju i borbenosti, pobedili smo jednog kvalitetnog protivnika i nastavljamo da se borimo za sam vrh tabele.“

Izvor: JugPres


# Jastreb KK Leskovac Aktavis KK
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima