Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE: Napredak slavio u Valjevu

rss

26.10.2019. Milan Milojević

Treća pobeda Aleksinčana za vrh tabele.

Detalj sa utakmice KK Metalac - KK Napredak JKP

KK ''METALAC'' (VALjEVO) – KK ''NAPREDAK JKP'' (ALEKSINAC) 61:71                                           (20:9;14:21;13:27;14:14)

 

Veliku pobedu su večeras košarkaši Aleksinačkog Napretka ostvarili u Valjevu, kod ekipe Metalca, nekadašnjeg ABA ligaša.

U ''Kutiji šibica'' pred oko 500 gledalaca, Aleksinčani su loše ušli u utakmicu, domaći su u jednom momentu imali i 14 poena prednosti. Međutim, kako je vreme odmicalo tako se igra košarkaša Napretka konsolidovala, pa se na veliki odmor otišlo sa podnošljivih ''-4''.

Drugo poluvreme je donelo lepršavu igru Aleksinčana, pa su i oni u jednom trenutku imali plus 14. Junak utakmice bio je Slaviša Bogavac, sa dabl-dabl učinkom. Upisao je 18 poena i 14 skokova. Aleksandar Ilkić je na svom kontu upisao 5 asistencija. Kod Valjevaca se istakao najbolji strelac Aleksa Stepanović, sa 17 poena.

Ovom pobedom Napredak je na deobi drugog mesta sa ekipama Zlatibora iz Čajetine, Užičke Slobode i Beogradskog Dinamika, sa skorom 3-1. Na prvom mestu je Čačanski Borac sa stopostotnim učinkom.

Sledećeg vikenda novi spektal u Hali sportova u Aleksincu, kada u goste dolazi ekipa Beogradskog Dinamika, inače učesnika ABA-2 lige.  


# košarka Napredak KK Valjevo Metalac KK
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima