Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE: Napredak "overio" Beograđane

rss

02.11.2019. Milan Milojević

Veliki favorit položen na pleća

Detalj sa utakmice KK Napredak JKP-KK Dinamik

KK NAPREDAK JKP (ALEKSINAC) – KK DINAMIK (BEOGRAD) 71:62 (21:10;13:20;20:18;17:14)

Treba odati priznanje košarkašima Aleksinačkog Napretka. U grotlu Aleksinačke hale sportova pred prepunim tribinama domaći košarkaši upisali su do sada najveću pobedu u poslednjih nekoliko sezona.

Oko hiljadu vernih navijača može ići zadovoljno svojim kućama, jer su košarkaši ostavili srce na terenu.

Duel dve ekipe koje su do ovog kola imale skor od po tri pobede i jednog poraza pripao je novajliji, koji je pokazao zube pred iskusnijim košarkašima Dinamika iz Beograda, ekipe koja uspešno igra uporedo i ABA-2 ligu.   

Aleksinčani su od samog početka stekli prednost i tu prednost nisu ispuštali do samog kraja utakmice. U jednom trenutku iznosila je 14 poena. Trener Raičević može biti u potpunosti zadovoljan jer su njegovi puleni ispoštovali sve zadatke koje im je postavio pre početka meča.

Najbolji poenter Aleksinčana bio je Aleksandar Ilkić sa 18 poena i 6 asistencija, Luka Milojević dodao je 13 poena i 8 skokova, uz njih još jedan igrač je bio dvocifren, Dimitrije Raičević sa 11 poena. Kod gostiju po 11 poena imali su Mihajlo Pašajlić i Amerikanac Gregori Glas.

SEMAFOR 3.KOLA

Napredak JKP – Dinamik 71:62

Dunav – Mladost 89:95

Vršac – Metalac 79:71

Kolubara LA 2003 – Vojvodina 94:91

OKK Beograd – OKK Novi Pazar 79:80

Zlatibor – Sloboda  94:85

Borac – Tamiš (03.11.2019.)

Aleksinčani će u naredna 24 časa biti lideri prvenstva sa skorom 4-1, koliko imaju Zlatibor iz Čajetine, Vršac i OKK Novi Pazar, Čačani imaju 4-0 i utakmicu manje, na začelju Novosadska Vojvodina i OKK Beograd i dalje su bez pobede.

U sledećem kolu narednog vikenda u Užicu u ''Velikom parku'' novo iskušenje i novi derbi. Protivnik ekipa KK ''Sloboda''.


# košarka Napredak KK Dinamik KK OKK Beograd
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima