Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Košarkaši ponovo izgubili, Vojvodina - Napredak 87:80

rss

23.01.2016.

Posle kraće zimske pauze, nastaljena je druga košarkaška liga Srbije, utakmicama 14. kola

Košarkaši ponovo izgubili, Vojvodina - Napredak 87:80

Košarkaši aleksinačkog Napretka izgubili su u Novom Sadu, pred stotinak gledalaca, od ekipe Vojvodine 87:80, po četvrtinama 20:19, 18:19, 25:20, 24:22.

Utakmica je počela ravnopravno, u jednom perodu je Napredak vodio (11:15).

U drugoj četvrtini Napredak je imao konstantnu prednost od par poena, ali se na pauzu otišlo nerešenim rezultatom 38:38.

Ravnopravna igra se nastavila i posle poluvremena, ali samo do 25. minuta. Tada je ekipa Vojvodine preuzela vođstvo i lagano se rezultatski odvajala. Dobar skok nije pratila i igra u napadu, pa su gubljene lopte i promašivani šutevi sa distance.

Četvrta četvrtina je počela šuterski loše, u jednom periodu igre lopta uošte "nije htela" u koš.  Kasnije se dinamika igre popravila, došlo je do šuteva za tri poena, ekipa Napretka je bila solidna sa linije slobodnih bacanja. Međutim, takva igra nije bila dovoljna da se sustigne raspoložena ekipa Vojvodine.

Najistaknutiji igrač utakmice je Krsto Bjelica iz ekipe Vojvodine, sa 26 poena i indeksom 29 iz isto toliko minuta provedenih na terenu. Sledi Dejan Janjić sa 25 poena.

U ekipi Napretka dobar je bio Aleksandar Miladinović sa 21 poenom, 3 asistencije. Miloš Trailović je postigao 19. Nemanja Pavlović je postigao  12 peona, ali je nad njim "skrivljeno" 7 ličnih grešaka (iz 5 bacanja pogodio 2).

Ono što je evidentno kod igrača Napretka jeste skok, u odbrani 21, ali samo 3 u napadu. 8 asistencija je skromno u odnosu na 15 ekipe Vojvodine, a da nije bilo 20 izgubljenih lopti, možda bi rezultat bio u korist gostiju.


# košarka Napredak KK Aleksandar Miladinović Novi Sad Vojvodina KK Nemanja Pavlović
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima