Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predstavljamo: Klub sportskih ribolovaca "Trnjane"

rss

27.02.2016.

KSR "TRNjANE" iz Trnjana uspešno deluje već punu deceniju kao sportska organizacija.

Predstavljamo: Klub sportskih ribolovaca "Trnjane"

Kao sportska organizacija je registrovan 2005. god., a formiran je kao sekcija u okviru tadašnje OOSR "Morave " iz Aleksinca još daleke 1982. godine, od kada uspešno deluje, već evo punih 33 godina.

Danas, KSR ima oko 400 članova, od kojih oko 350 aktivno kupuju ribolovačke dozvole, a broj članova se svake godine sve više povećava.

Decenija rada organizacije je obeležena kroz niz uspešnih aktivnosti, sa puno pojedinačnih i ekipnih takmičenja u Srbiji i u inostranstvu. KSR je do sada uspešno organizovao ukupno 9 tradicionalnih međunarodnih ekipnih Kup takmičenja na Bovanskom jezeru. Proteklih 10 godina KSR se je družio sa preko 30 ekipa iz gradova širom Srbije, kao i sa ekipama iz inostranstva - Crne Gore, Makedonije i Bugarske.

Moram da istaknem da su posebno interesantni kupovi u Inostranstvu, na jezeru Mladost kod Velesa u Makedoniji i veoma atraktivno takmičenje u morskom ribolovu u Hercegnovskom zalivu u Crnoj Gori, gde KSR redovno učestvuje već punih 8 godina.

Takođe, takmičari KSR učestvuju na raznim pojedinačnim takmičenjima počev od opštinskih, regionalnih, republičkih prvenstava, pa do izbornih takmičenja za reprezentaciju Srbije. Na svim tim takmičenjima je osvojeno pregršt pehara, medalja i diploma u pojedinačnim i ekipnim kastegorijama. KSR je u proteklom periodu organizovao i više takmičenja najmlaađih kategorija - pionira i omladinaca.

KSR već duži niz godina organizuje i "MALU ŠKOLU RIBOLOVA" u osnovnoj školi u Trnjanu, gde oko 80 učenika niže i više nastave redovno pohađa teoretski i praktični deo ove zanimljive škole sportskog ribolova. Ekipe KSR takođe redovno učestvuju i na raznim takmičenjima u kuvanju riblje čorbe u gradovima širom Srbije, na regatama na reci Južnoj Moravi...

Protekla, deseta godina postojanja i rada KSR "Trnjane" je bila vrlo uspešna, a posebno na takmičarskom planu. U pojedinačnoj konkurenciji 2015.godine osvojena su sva prva tri mesta na Regionalnom prvenstvu (1- Saša Miljković, 2- Boban Ignjatović i 3 - Velimir Milošević), na Republičkom prvenstvu 4 mesto (Boban Ignjatović), 8 (Velimir Milošević) i 11 mesto (Miroslav Stojanović), a jedan takmičar, Velimir Milošević je učestvovao na Državnom izbornom prvenstvu za reprezentaciju Srbije.

U ekipnoj konkurenciji se učestvovalo na 3 Međunarodna i 11 domaćih Kup takmičenja gde je osvojeno 6 pehara i 22 medalja, i to : ekipno je osvojeno 4 pehara (za jedno prvo, dva druga i jedno treće mesto) i 12 medalja ( 3 zlatne, 6 srebrne i 3 bronzane), a pojedinačno je osvojeno 2 pehara i 10 medalja (3 zlatne, 6 srebrne i 1 bronzana).

Predsednik KSR „TRNjANE „ – Trnjane
Miomir Dimitrijević

KLUB SPORTSKIH RIBOLOVACA "TRNjANE " - TRNjANE
Trnjane - Opština Aleksinac
18213 Trnjane
Tel. 063/424-818
www.ksrtrnjane.org

Komentara: 1


# opština škole ribolov Velimir Milošević Saša Miljković Trnjane KSR predstavljamo
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+8) (-0)

    Ljubivoje 28.02.2016.
    Mico samo napred, okupili ste se ne posustajte.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima