Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

KK Napredak smenio trenera

rss

09.02.2021. Južne vesti

Nakon neočekivanog poraza od kraljevačke Sloge, uprava košarkaškog kluba Napredak odlučila je da sa mesta šefa stručnog štaba otpusti dugogodišnjeg trenera Nebojšu Raičevića, a za njegovog naslednika postavi Dušana Jelića, doskorašnjeg pomoćnog trenera Mladosti iz Zemuna.

Foto: arhiva

Dan nakon poraza od Valjevaca, još jedan član Košarkaške lige Srbije odlučio se na nepopularan potez i smenu trenera.

Nebojša Raičević jedan je od najzaslužnijih za najveće uspehe u istoriji aleksinačkog Napretka. Pod njegovim vođstvom, klub je beležio dobre igre u Drugoj ligi Srbije, a potom se plasirao i u Košarkašku ligu Srbije, najkvalitetniji rang takmičenja u zemlji. Tu se klub nije zaustavio, već je u debitantskoj sezoni u KLS-u još jednom iskoračio, plasirao se u Superligu Srbije i ispisao nove stranice istorije aleksinačke i srpske košarke. Košarkaški klub Napredak se zahvaljuje treneru Raičeviću na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji i ogromnim uspesima kluba koji su zabeleženi u periodu kada je on sedeo na klupi našeg tima - stoji u saopštenju.

Trenera koji je proveo nepune 4 godine na klupi Aleksinčana i koji je ostvario istorijske uspehe, naslediće Dušan Jelić, dojučerašnji asistent u stručnom štabu zemunske Mladosti, koji će Napredak predvoditi sa klupe do kraja sezone.

Do sada je obavljao posao asistenta u timu zemunske Mladosti, lidera Košarkaške lige Srbije. U Zemunu je sezonu i po sarađivao sa trenerom Draganom Jakovljevićem. Sa istim trenerom ostvario je uspeh u sezoni 2013/14. kada su sa kadetskom ekipom Crvene zvezde osvojili titulu državnog prvaka. U međuvremenu, Jelić je radio u više timova u inostranstvu, od koji izdvajamo posao u stručnom štabu u ekipi Nižnjeg Novgoroda, kod trenera Zorana Lukića. Jelić je radio i u Iranu, Tunisu, te nacionalnom timu Srbije za igrače do 19 godina - saopštavaju iz Napretka.

Kao košarkaš Jelić je između ostalog nastupao za Crvenu zvezdu, Olimpijakos, Panionios i Tau keramiku.

Jelić će večeras održati prvi trening sa ekipom, a trenerski debi imaće narednog ponedeljka, na gostovanju u Vršcu.

Podsetimo, na isti potez, sredinom novembra, odlučio se i Pirot, drugi predstavnik juga u KLS-u.

Izvor


# košarka Napredak KK Nebojša Raičević Dušan Jelić
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima