Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Karatisti "Đorđevića" odlični na Fudokan prvenstvu Srbije

rss

11.10.2016. Srđan Ilić

U Hali sportova u Aleksincu juče je, u organizaciji Fudokan saveza Srbije, održano državno prvenstvo, koje je otvorio profesor Vladimir Jorga, rodonačelnik i pionir karatea u nekadašnjoj Jugoslaviji i osnivač jugoslovenskog tradicionalnog karatea.

Karatisti "Đorđevića" odlični na Fudokan prvenstvu Srbije

On je izrazio zadovoljstvo stručnim radom u klubovima i savezu i poželeo predstavnicima naše zemlje puno uspeha na predstojećem Prvenstvu i Kupu Evrope u poljskom gradu Krakovu.

Posle svečanog otvaranja minutom ćutanja odata je pošta Ljubomiru Ljubi Đorđeviću, instruktoru i osnivaču Karate kluba „Đorđević“, koji je preminuo 22. septembra 2014. godine u 62. godini.

Takmičenje je trajalo punih sedam sati, a za to vreme na tatamiju je prodefilovalo 210 takmičara iz 20 klubova. Predsednik Fudokan saveza Srbije Miloš Senić ističe da je konkurencija bila vrlo jaka.

– Generalno sam zadovoljan postignutim rezultatima, tim pre jer je ovo bila poslednja provera forme pred odlazak u Krakov  gde će putovati 45 reprezentativaca. Po ovome što sam video na ovom  takmičenju, iz Krakova treba očekivati dobre vesti i medalje.

Odličan rezultat na Prvenstvu Srbije na domaćem terenu zabeležili su i karatisti aleksinačkog kluba „Đorđević“. Od devet takmičara, njih osmoro okitilo se medaljama. U katama pojedinačno najsjajnija odličja osvojili su Luka Aleksić, Lazar Veselinović i Jovana Ranđelović. Srebrne medalje pripale su Jani Ristić u katama pojedinačno i Luki Aleksiću u kihon kumiteu i kihon ipon kumiteu, dok su Marija Aleksić i Milica Jovanović osvojile bronzane medalje u katama pojedinačno.

Inače, Fudokan prvenstvo Srbije, koje je drugu godinu zaredom održano u Aleksincu, posvećeno je uspomeni na Ljubomira Ljubu Đorđevića, čoveka koji je sedamdesetih godina minulog veka bio začetnik karatea na području aleksinačke opštine.

Radio Aleksinac


# karate Radio Aleksinac Đorđević KK prvenstvo Srbije borilački sportovi Fudokan Luka Aleksić Lazar Veselinović Jovana Ranđelović Miloš Senić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima