Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Jana odlazi u zemlju ženskog fudbala

rss

11.11.2014. Piše Dušan Stevanović

Mlada Aleksinčanka, reprezentativka Srbije u ženskom fudbalu, Jana Radosavljević (18), potpisala je predugovor sa klubom Ravesen iz Švedske, zemlje u kojoj se igra najbolji ženski fudbal.

Jana odlazi u zemlju ženskog fudbala

Po nalogu redakcije portala Aleksinac.net otputovali smo u daleku Švedsku, kako bi napravili ekskluzivni intervju sa ovom velikom igračicom.

"Iako sam rođena Aleksinčanka, prve fudbalske korake napravila sam na Novom Zelandu, kada sam imala 6 godina. Najpre sam gledala, kako moj brat od tetke trenira fudbal, onda me je, jednog dana, tetka Marina Vrećić uhvatila za ruku i rekla – Probaj i ti."  – rekla nam je Jana Radosavljević.

Jani je ovaj sport išao od noge. Već u 8 godini proglašena je za igrača lige i u muškoj i u ženskoj konkurenciji svojih vršnjaka i dobila je Zlatnu kopačku. Isti uspeh postigla je i naredne godine.

Na Novom Zelandu ne pamte da je još neko dobijao Zlatnu kopačku, dve godine za redom, u obe konkurencije.

Posle toga, porodica Radosavljević se vratila u Srbiju. Jana je nastavila vredno da trenira . Otišla je u niški Mašinac sa 10 godina, a već u 15–toj uzela je Crvena Zvezda iz Beograda.

Za omladinsku reprezentaciju Srbije odigrala je 7 mečeva i postigla 3 gola, iako igra prednjeg veznog, a ne klasičnog napadača.

Skauti Ravesena iz grada Karskoga primetili su talentovanu Janu i pozvali je u svoje redove. Njen sponzor biće poznata švedska kompanija ICE MAXI koja poseduje lanac velikih prehranbenih prodavnica. Oni će joj plaćati stan i hranu i davati platu koja je, otprilike, šest puta veća nego u Srbiji.

Na kraju našeg razgovora Jana Radosavljević nam je skromno rekla:

"Želim da se zahvalim svojoj porodici, majci Aleksandri, ocu Ivici i bratu Iliji, što su me podržavali u svakom pogledu i što veruju u moj uspeh.

Komentara: 0


# Jana Radosavljević fudbal intervju Aleksinac.Net Dušan Stevanović ženski fudbal Švedska Mašinac ŽFK Crvena zvezda FK Ravesen ŽRK
@aleksinacnet @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima