Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Internacionalni Miting u hodanju Ivano Frankivsk - Ukrajina 2012

rss

22.10.2012. Peđa Kostić, AK Napredak

Atletičar Milan Zeković i trener Predrag Kostić učestvovali su na Internacionalnom Mitingu u Ukrajinskom gradu Ivano Frankivsk. Takmičenje se održavalo u subotu i nedelju 20/21.10. 2012.

Internacionalni Miting u hodanju Ivano Frankivsk - Ukrajina 2012

Po pozivu iz ovog grada naš atletičar je predstavljao Srbiju na ovom hodačkom mitingu koji je održan u sklopu nacionalnog šampionata Ukrajine u hodanju na putu.

Na put smo krenuli u četvrtak i putovali smo više od 20 sati, stigli smo u ovaj Ukrajinski grad u petak. Domaćini su nas ljubazno primili i smestili u hotel. Milan je imao oko 12 sati odmora do početka trke na 10km. Vremenski uslovi nisu bili idealni na dan takmičenja, niska temperatura (6 stepeni) i jači vetar koji je duvao pre starta trke koja je bila zakazana za 10.50 po njihovom vremenu nisu odgovarali našem takmičaru. Naš takmičar je došao u dobroj formi na ovo takmičenje sa popravljenim ličnim rekordom i velikom željom za još boljim rezultatom.

Pre starta trke usledila je najava svih takmičara. Milan je odlično krenuo trku, nosila ga je velika želja za rezultatom ispod 50 minuta, niska temperatura i vetar su mu smetali da ispoštuje plan koji smo dogovorili pre trke. Posle prvih 5km Milan je bio u grupi takmičara iz Ukrajine, ali prolaz je bio sporiji od onog željenog. Milan je pokusaovao na sve načine da se izbori za što bolji rezultat, krenuo je u dugi finiš poslednji 2.5 km i izgledao je dosta sveže, ali sporiji prolaz u prvih 5 km nije mogao da se nadoknadi. On je deonicu od 8 do 9 km presao za 4 min. i 50 sek. a od 9 do 10 km za 4min i 33 sekunde. Krajnji rezultat je bio 51 minut i zauzeo odlično 9. mesto u konkurenciji domaćih takmicara i takmičara iz Poljske, Belorusije, Slovačke, Litvanije, Moldavije, Kazakstana.

Iako je učesvovao na Balkanskim igrama, Milanu nedostaje iskustvo na velikim takmičenjima. Kvalitetni treninzi koji su iza njega garantuju velike rezultate na takmičenjima koja su pred njim. Trener je zadovoljan ovom trkom koja je veliko iskustvo i za takmičara i za trenera. Upoznavanje poznatih hodača i trenera i razmena nekih informacija koje će se koristiti u sledećoj sezoni kako bi napredovali u svakom pogledu.


Komentara: 0


# atletika izbori takmičenje
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}