Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Gornjoljubešani proslavili šampionsku titulu

rss

11.07.2016. Srđan Ilić

Fudbaleri Crvene zvezde iz Gornjeg Ljubeša kod Aleksinca, zajedno sa članovima uprave, navijačima i gostima, proslavili su osvajanje šampionske titule u Opštinskoj ligi i plasman u viši rang – Okružnu ligu Nišavskog okruga.

Gornjoljubešani proslavili šampionsku titulu

Na igralištu u Gornjem Ljubešu, „crveno-beli“ su odigrali revijalnu utakmicu protiv selekcije sudija i slavili rezultatom 4:1.

Pre meča, predsednik Fudbalskog saveza Opštine Aleksinac Leonardo Matić uručio je pobednički pehar kapitenu Crvene zvezde Dejanu Jovanoviću, a fudbalsku loptu treneru Ivanu Jovanoviću kome je ovih dana poverena i funkcija predsednika kluba. Slavlje je nastavljeno u Domu kulture, gde su domaćini za dobru saradnju u protekloj sezoni organizacijama i pojedincima uručili zahvalnice.

Do šampionske titule izabranici Ivana Jovanovića stigli posle duge, naporne i neizvesne borbe. Od 32 utakmice, 25 su rešili u svoju korist, izborili su dva remija i pretrpeli pet poraza. Čak stotinu puta zatresli su protivničke mreže, primili su 43 gola i osvojili 77 bodova, bod više od najvećeg rivala – Sloge iz susednog Kormana.

Naredne godine „crveno-beli“ iz Gornjeg Ljubeša proslaviće lep jubilej – 40 godina postojanja i rada. Za to vreme tri puta su bili šampioni Opštinske lige, a 1981. godine osvojili su Kup Opštinskog fudbalskog saveza.

Posle proslave, upravu kluba i igrače očekuju poslovi na uređenju i opremanju svlačionica i stvaranju drugih uslova za takmičenje u Okružnoj ligi.

Na samom kraju pomenimo jedan zaista nesvakidašnji podatak. Krajem devedesetih godina minulog veka, u ovom selu, u kome, inače, živi oko 200 žitelja, egzistirala su čak tri kluba – Fudbalski klub veterana Jugoslavija, Zmaj i Crvena zvezda.

srbijasport.net


# fudbal Gornji Ljubeš Ana Jovanović Crvena Zvezda D. Ljubeš Leonardo Matić Srđan Ilić Ivana Jovanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima