Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

FK Napredak (2008) na završnom turniru u Smederevskoj Palanci

rss

27.03.2016. Ivan Ajzinger

U subotu 26.3.2016. u Nišu, održan je turnir za prvaka Regiona Istočne Srbije.
Ekipa "Napredak" Aleksinac 2008. godište, stekla je pravo nastupa, osvajanjem titule prvaka Niškog regiona.

FK Napredak (2008) na završnom turniru u Smederevskoj Palanci

Na turniru je učestvovalo devet ekipa:"AS BALON"-Paraćin, "VIOLA035"-Ćuprija, "DUEL JUNIORS 1" - Kruševac, "DUEL JUNIORS 2" - Kruševac, "NAPREDAK" - Aleksinac, "FILIP FILIPOVIĆ" - Niš, "KOPERNIKUS ŽELEZNIČAR" - Niš, "FRI KIK A"'Niš i "NACIONAL" - Niš.

Takmičenje se igralo po sistemu svako sa svakim, u tri grupe po tri ekipe, nakon čega su lideri grupa igrali doigravanje za konačni poredak i dva mesta koja su vodila na završni turnir za prvaka Srbije, 9. aprila tekuće godine u Smederevskoj Palanci. Iako je bilo naznaka da će svi lideri grupa obezbediti mesto na završnici, predsedništvo lige je donelo odluku da se sigurno mesto dodeli domaćinu turnira, ekipi "KOLONIJA".

Naši Šampioni su se našli u grupi B, zajedno sa ekipama DUEL J. 2 i NACIONAL. Ekipu DUELA J. 2 smo savladali dosta lako, iako to rezultat ne govori, bilo je 6:1 (3:1). Utakmica protiv Nacionala bila je dosta teža i tek u drugom poluvremenu sa tri gola, napravljen rezultat koji je doneo veliko slavlje našoj ekipi. Rezultat je bio 5:2 (2:2), a to je znacilo da prolazimo dalje i da se borimo za medalju i poziciju koja nas vodi na Državno prvenstvo.

Do naredne utakmice, čekao nas je težak posao, s obzirom da nas je do sledeće utakmice čekala pauza od skoro četri sata. To su dečaci od sedam i osam godina, njihov odmor posle utakmice je trajao pola sata, kasnije nismo pronalazili načina da uskratimo želju dečaka da se druže i trčkaraju sa vršnjacima iz drugih gradova. Iskreno, iako smo znali žreb i znali da prve dve utakmice igra naša ekipa, nismo se ni trudili toliko da ih zaustavimo, jer je to zapravo cilj cele ove priče, da se deca druže, a rivalstvo će doći sa odrastanjem.

Kao lideri grupe B, igrali smo sa pobednikom grupe A - DUEL J. 1 i pobednikom grupe C - FILIP FILIPOVIĆ. Ovaj redosled nam je doneo i žreb, a treću utakmicu igrali su ove dve navedene ekipe međusobno.

Protiv ekipe DUELA doživeli smo pravi debakl, poraz od 8:2 i totalni pad naše ekipe na mentalnom planu pred, priznaćemo, meč u kome je stala cela sezona, meč protiv Filipa Filipovića. Ako je neka ekipa tokom predhodna četiri meseca znala da odigra srcem kad je najteže, to je onda ekipa "Napretka". Sa suzama u očima i pogledom odlučnosti ka treneru Draganu Miloševiću, Teodor Stošić na golu, odbrambeni bedem Petar Cvetković - Jovan Ajzinger, univerzalac Luka Marinković, maestro sa loptom Stefan Milivojević, haubice po levoj i desnoj strani, Mihail Džunić i Vojin Stojanović, te "Gagini" džokeri Viktor Velinović i Martin Pavlović, koji su neretko kada je najpotrebnije, lomili meč u našu korist, pobedili su ekipu "Filipa", rezultatom 4:2 za veliko slavlje i kvalikaciju na završni turnir.

Bravo za ove dečake, koji su toliko radosti doneli Aleksincu u poslednjih godinu dana, uz našu želju za što boljim plasmanom na turniru.

Ovom prilikom želimo da prenesemo javnosti i želju ovih dešaka, imaju je samo jednu, da uz pomoć grada i kluba i oni organizuju jedan turnir, gde bi pred svojom publikom demonstrirali ono o čemu se mogli samo da čitate zadnjih meseci.


# fudbal juniori Napredak FK Martin Pavlović Ivan Ajzinger Stefan Milivojević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima