Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Filip u Budimpešti nastupio u 2 kategorije i osvojio 2 zlata

rss

10.04.2018.

U Budimpešti je, u subotu 7. aprila, održan Međunarodni turnir u džiu džicu „Budapest Open 2018“, a aleksinački takmičari su imali zapažen učešće, krunisano sa 4 medalje.

Filip u Budimpešti nastupio u 2 kategorije i osvojio 2 zlata

Na ovom turniru je nastupilo oko 650 takmičara iz četrnaest država Evrope, a klub NIF iz ALeksinca je nastupio sa takmičarima koji su reprezentativci Srbije u kategorijama: kadeta, juniora i seniora. Svi su zablistali i ostvarili izuzetno veliki uspeh osvojivši ukupno 4 medalja: 2 zlatne, 1 srebrnu i 1 bronzanu.

Veliki i po malo neočekivani uspeh ostvario je Filip Trajković koji je nastupio u dve kategorije: u svojoj Juniori -94kg i starijojoj Seniori -94kg. U obe kategorije je osvojio 1. mesto i zlatne medalje, ostvarivši ukupno šest pobede, od čega je čak pet završio „Ful iponom“.

Filip je u veoma teškim borbama naročito u seniorskoj konkurenciji na iznenađenje svih uspeo da pobedi sve svoje znatno starije i iskusnije protivnike i tako osvojio 1. mesto.

Naš drugi takmičar Nikola Trajković u kategoriji Seniori -85kg, nakon tri pobede izgubio je finalnu borbu i tako osvojio 2. mesto i srebrnu medalju. Nikola je od ove godine senior, još uvek se nalazi u trenažnom procesu, ovo je za njega bilo debitantsko kontrolno takmičenje, koje je veoma uspešno započeo osvajanjem srebrne medalje.

Naš treći takmičar Miloš Miljković, inače prvak Srbije u dve kategorije, u svojoj kategoji Kadeti -73kg imao je ukupno 6 mečeva od kojih je u 5 ostvario pobede, ali je izgubio ključnu polufinalnu borbu za ulazak u finale. Za Miloša je ovo jedan od najvećih takmičenja na kojima je nastupao, opravdao je očekivano poverenje trenera i pokazao da se na njega ozbiljno može računati u narednom periodu. Miloš je na ovom takmičenju po prvi put pokazao taktičku stabilnost do kraja mečeva tokom svih šest borbi.

Takmičare našeg kluba u Budimpešti predvodio je naš trener Dragan Trajković.

Nema predaha

- Do kraja meseca očekuje nas veoma jak turnir „Robi Rajh“ u Mariboru u Sloveniji gde će se održati i ekipno 1. kolo regionalne Jadranske džiu džicu lige, kaže trener Dragan Trajković.


# džiu džicu Nikola Trajković Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF Dragan Trajković Miloš Miljković borilački sportovi Budimpešta
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima