Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Filip Trajković prvak Evrope za juniore u džiu džici

rss

30.10.2017.

Reprezentativac Srbije Filip Trajković je postao prvak Evrope u kategoriji juniori do 94 kilograma.

Filip Trajković prvak Evrope za juniore u džiu džici

Na Evropskom prvenstvu u džiu džici za juniore, koje je od 27. do 29. oktobra održano u Bukureštu, Filip Trajković je postao prvak Evrope u kategoriji -94 kg, dok je njegov brat Nikola osvojio 3. mesto i bronzanu medalju. Treće mesto je osvojio i Ivan Della Kroče iz Novog Sada.

Na ovom prvenstvu, u organizaciji Evropske džiu džicu federacije, nastupilo je preko 700 takmičara iz 26 države Evrope, a među njima i Reprezentacija Srbije.

Za Reprezentaciju Srbije nastupila su trojica najspremnijih takmičara, od kojih su dvojica iz našeg Džudo i džiu džicu kluba "N&F" Aleksinac, a jedan iz Džiu džicu kluba „Student“ iz Novog Sada:
- Filip Trajković, 1999, u kategoriji: juniori -94kg,
- Nikola Trajković, 1997, u kategoriji: juniori -77kg,
- Ivan Dela Kroče, 1997, Novi Sad, u kategoriji: juniori -69kg,

Naši reprezentativci su još jednom pokazali da su u samom evropskom vrhu i da su za većinu takmičara iz Evrope neprelazna prepreka. Učinak reprezentacije Srbije na ovom prvenstvu je bio stoprocentan, sva tri naša takmičara su osvojila medalje i popela se na pobedničko postolje.

Najiskusniji takmičari Nikola Trajković i Ivan Della Kroče su nakon teških mečeva i tesnih poraza u polufinalu uspeli da se domognu 3. mesta i bronzanih medalja. Na putu do bronzane medalje, član našeg kluba Nikola Trajković je savladao takmičare iz Grčke, Italije i Danske, ali je polufinalnu borbu izgubio za 3 poena od nemačkog reprezentativca, inače svetskog i evropskog šampiona.

Debitant u juniorskoj konkurenciji, Filip Trajković, iako najmlađi u ovoj kategoriji, premašio je sva očekivanja i nakon ubedljivih pobeda nad takmičarima iz Austrije, Francuske i Grčke stao na pobedničko postolje kao novi evropski šampion. Ovo je do sada njegov najveći uspeh u karijeri i njime je pokazao da reprezentacija Srbije može računati na njega u daljem
periodu.

Naše takmičare je predvodio trener Dragan Trajković iz našeg Judo i džiu džicu kluba „N&F” iz Aleksinca, dok je ulogu sudije iz naše zemlje imao mr Janoš Kopas iz Novog Sada.

Takođe, treba napomenuti da je ovo drugo evropsko zlato za naš klub i našu zemlju, tako da se ovim rezultatom ispisao novi list u istoriji džiu džicu sporta u Srbiji.


# džiu džicu Nikola Trajković Filip Trajković Dragan Trajković šampion medalja Novi Sad Rumunija borilački sportovi Bukurešt
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima