Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Boks se "vratio" u Aleksinac

rss

16.12.2014. Lidija Georgijev, RTS

Sa idejom vratiti boksu staru slavu poslednje dve godine radi bokserski klub "Rudar" u Aleksincu.
Jedan od načina je i revija "Bokserska rukavica" koja je održana za vikend, a da klub uspešno radi svedoči i činjenica da ima više od 60 polaznika, među kojima su i mladići i devojke.

Boks se "vratio" u Aleksinac

Iskustvo se, kažu sportisti stiče na takmičenjima, ali deo iskustva su i porazi. To je ovoga puta naučio i Danijel Makić iz aleksinačkog kluba.

"Uči se evo ovako kao što ste imali prilike da vidite, tako se uči kako bokser gubi, ali nadamo se boljem, samo vežbe može da učini boksera", kaže Danijel Makić.

Jasmina Šabanović voli boks, jer se njen otac bavio ovim sportom. Ona objašnjava da posebnih pravila za žene nema, osim što se u ženskim rukavicma kriju crveni nokti.

"Što se mene tiče, boks može da koristi, i zašto da ne ako devojka može da izgleda lepo, a i da zna da se odbrani", kaže Jasmina Šabavnović.

Bokserski klub "Rudar" jedan je od retkih koji ne naplaćuje treninge, u klubu kažu da je to samo jedan od razloga zašto treba odabrati boks.

"Bolje da se isprazni, višak energije - negativnu energiju na džaku u sali, na sparingu nego da to radi na ulici. za ovih godinu dana imao sam 64 omladinca, njih šest su bili pušači, posle 10 dana su prestali da puše", kaže Saša Kostadinović trener kluba "Rudar".

"Moramo stare boksere da vratimo da bismo vratili boks, samo tako, nisu važne pare, važna je ljubav prema sportu", kaže Bratislav Ristić, bivši bokser.

Na revije je učestvovalo desetak klubova iz zemlje. Iako je nekada konkurencija bila mnogo veća iskusni bokseri kažu da budućnosti za boks ima pogotovu u sredinama poput Aleksinca.

 


# boks Rudar BK Saša Kostadinović Danijel Makić Jasmina Šabanović Bratislav Ristić borilački sportovi
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima