Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinčaninu zamalo umakla bronza na Grend slemu u Parizu

rss

01.05.2019. Južne vesti

Na najvećem Grend slem džiju-džicu turniru na svetu, kažu u klubu N&F, Aleksinčanin Filip Trajković borio se sa znatno starijim i iskusnijim reprezentativcima i ostvario polovičan učinak - po 2 pobede i poraza. U borbi za bronzu je i vodio protiv Donija Donkera, ali je pad koncentracije Srbina u završnici doneo pobedu iskusnom Holanđaninu.

Foto: arhiva

Žreb nije mazio aleksinačkog borca koji se nadmeće u juniorskoj konkurenciji, pošto mu je već u prvom kolu dodelio aktuelnog svetskog prvaka iz Rusije Mihaila Kostiuka. Rus je slavio lako, rezultatom 13:4, pa je Trajkoviću ostala nada da se preko repasaža plasira dalje.

I tamo ga je sačekao još jedan Rus Nikita Rtischev, koga je Aleksinčanin pobedio rezultatom 8:6. Potom je još jednom trijumfovao, ovog puta ful-iponom savladao je Italijana Kristiana Dedu, čime se plasirao u finalni blok i borbu za bronzanu medalju.

U borbi za 3. mesto i bronzanu medalju radio je sa iskusnim Holanđaninom Donijem Donkerom – inače osvajačem mnogih medalja sa svetskih i evropskih prvenstava, otvorenih i Grend slem turnira. Filip se ravnopravno borio i čak vodio sa 13:11, ali pred sam kraj meča usled pada koncentracije i nedostatka sportske rutine izgubio je borbu i tako ostao bez medalje - kažu u aleksinačkom klubu.

Iako je ostao bez medalje, Trajković je osvojio nove bodove za Svetsku rang listu i učvrstio se na 1. mestu kategorije juniora do 94 kg, na kojoj se nalazi od sredine prošle godine.

Na ovom Grend slem turniru, Filip je opravdao poverenje trenera i Saveza, pokazao je takmičarsku stabilnost i taktičku zrelost, kao i da se još sada kao junior nalazi u samom svetskom vrhu. Iako ostaje žal za porazom za medalju – ipak pred njim je velika budućnost i tek dolazi njegovo vreme - rekli su u klubu N&F.

Inače, Pariz open je turnir na kome pravo nastupa imaju samo reprezentativci, i to oni koji su se kvalifikovali prethodnim rezultatima, ali i za koje nacionalni savez da odobrenje. U tako probranom društvu našlo se 500 boraca iz 25 država iz celog sveta.

Izvor: Južne vesti


# džiu džicu Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF Južne vesti
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima