Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

47. "beli kros" - 4 lična rekorda aleksinačkih atletičara

rss

02.02.2014. Predrag Kostić, AK Napredak

Na 47. Međunarodnom Belom Krosu, održanom u Beogradu 2.2.2014. godine, učestvovali su i atletičari AK "Napredak".

47. "beli kros" - 4 lična rekorda aleksinačkih atletičara

Po izuzetno otežanim uslovima za takmičenje i zaleđenoj stazi, naši takmičari su imali jaku konkurenciju u domaćim i stranim takmičarima. Jak vetar je otežavao svim takmičarima da pokažu najbolje što mogu. Imali smo takmičare u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Organizatori takmičenja su, zbog lošeg vremena trke, smanjili za određenu dužinu. Juniorke i seniorke su trčale 2 km, juniori 3 km, seniori 5 km. Učestvovali su takmičari iz domaćih klubova i inostranstva (Rumunija, Mađarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora).

Milica Zeković je u trci seniorki na 2 km ostvarila lični rekord 7 minuta 52 sekundi i zauzela 9-to mesto,
Milijana Zec je u trci juniorki na 2 km ostvarila lični rekord 8 minuta 15 sekundi, 6-to mesto,
Nenad Zdravković i Marko Nikolić su trčali trku za juniore na 3 km. Ostvarili su lične rekorde, obojica.
Nenad zdravković je zauzeo 6-to mesto sa rezultatom 10 minuta 1 sekunda. Marko Nikolić je zauzeo 4-to mesto sa rezultatom 9 minuta 58 sekundi, Marko je izgubio treće mesto za 2 sekunde, u zanimljivom finišu na kraju trke.

Trener kluba Predrag Kostić je prezadovoljan ostvarenim rezultatima na početku trkačke sezone. Svi takmičari su pokazali da su trenutno najspremniji u klubu i opravdali su očekivanja. Marko i Nenad, ukoliko potvrde ovakve rezultate na Prvenstvu Srbije u krosu, na početku marta meseca, dobiće status reprezentativaca Srbije. Ovu informacijiju je potvrdio i selektor juniorske reprezentacije. Posle ovog uspešnog starta sezone nastavljamo sa pripremama za sledeća takmičenja koja nam predstoje.


# atletika Napredak AK Predrag Kostić Milica Zeković Nenad Zdravković Marko Nikolić Milijana Zec Crna Gora Bosna i Hercegovina
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima