Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

11. Međunarodni KUP "Trnjane 2017"

rss

13.06.2017. Mića Dimitrijević

Klub sportskih ribolovaca "TRNjANE " iz Trnjana , opština Aleksinac je u nedelju 11 juna 2017. god. uspešno organizovao svoj tradicionalni 11. po redu Međunarodni Kup "TRNjANE 2017" , ekipno takmičenje u disciplini "Lov ribe udicom na plovak" .

11. Međunarodni KUP "Trnjane  2017"

Na Bovanskom jezeru se je okupilo 18 ekipa, od kojih su 16 bile iz cele Srbije, a dve iz inostranstva - iz Velesa u Makedoniji i iz Igala u Crnoj Gori .

Posle tri sata pecanja po sektorima pristupilo se merenju upecane ribe, a vaga je na kraju rekla da su 54 sportska ribolovca ukupno upecali 69.160 grama ribe . Uglavnom se pecala deverika , bodorka , poneki bandar i ostala sitna bela riba . Posle merenja sva upecana riba je vraćena u vodu .

Plasman najbolje tri ekipe danas je bio sledeći :

1 - OSR " TIMOK " iz Svrljiga, sa 8 sekt. poena i 6.350 grama upecane ribe

2 - OSR " NIŠAVA " iz Niša, sa 11 sekt. poena i 6.150 grama upecane ribe

3 - OSR " GIBORT " iz Kladova, sa 12 sekt. poena i 7.040 grama upecane ribe .

Svrljižani su dobili veliki prelazni pehar, a sve tri ekipe su nagrađene peharima, medaljama i diplomama .

Pojedinačno, u sva tri sektora su medaljama nagrađena po tri prvoplasirana takmičara, a najbolji po sektorima, tj. tri najbolja pojedinca na pisti su bili:

1 - Davor Maljoković iz OSR "Gibort"- Kladovo sa upecanih 4.050 grama ribe

2 - Saša Milutinović iz OSR "Timok"- Svrlji sa upecanih 3.290 grama ribe

3 - Saša Miljković iz KSR " Trnjane" - Trnjane sa upecanih 2.440 grama ribe

Oni su nagrađeni peharima i diplomama .

Dodeljena je i specijalna zahvalnica za očuvanje ribljeg fonda Bovanskog jezera i prigodna nagrada za Stojanču Mišić iz ekipe OSR "Jablanica " iz Lebana koji je upecao najmanje ribe ne pisti (480 grama).

Takmičare je pratilo toplo, vetrovito i uglavnom sunčano vreme , a povećani nivo Bovanskog jezera i mnogo trave na mestima pecanja je onemogućilo bolje ulove sportskim ribolovcima .

Posle pecanja i merenja ribe svi učesnici su nastavili svoje druženje na svečanom ručku u restoranu u Aleksincu, gde su podeljene nagrade najboljim učesnicima današnjeg takmičenja. Takođe su podeljene i zahvalnice svim ekipama za učešće kao i svima koji su pomogli organizaciju ovog međunarodnog Kupa. Uz jelo, piće , dobru muziku i malo veselje , posebno sa Makedoncima i Crnogorcima se nastavilo druženje svih učesnika. Svi učesnici su bili zadovoljni našim gostoprimstvom, posebno stranci. Za godinu dana je zakazano ovakvo novo druženje .

Mića Dimitrijević
predsednik KSR "Trnjane"


# Bovansko jezero Trnjane ribolov Mića Dimitrijević Saša Miljković Trnjane KSR
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima