Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vesna Veizović: Ne treba nama ni Vučić ni Janković

rss

09.04.2017. Vesna Veizović

Danas su se na ovom mestu, gde konji jašu ljude susrele sve raznolike Srbije, a i oni koji se stide i proklinju sve što je srbsko.

Govor ispred skupštine Srbije 8. 04. 2017 .

Vesna Veizović (Foto: Jutjub)

Danas su se na ovom mestu, gde konji jašu ljude susrele sve raznolike Srbije, a i oni koji se stide i proklinju sve što je srbsko.

Bunt koji tinja u svim socijalnim grupama se izobrazio u ovom miksu svega i svačega. Imamo žute opozicionare željne vlasti, imamo pedere, demokratski otpad, soroševe plaćenike, komuniste, žute patkice, jugoslovene, žene u crnom i ljude bez mozga, a imamo i patriote, zaveden narod, zabludele studente, a eto i nas koji nismo ni za sendvič ni za patkicu ni za žutu bananu, već za pravoslavnu Srbiju!

Stanje u državi je očajno, loše je bilo, a teško će i biti. Nagomilana energija, bunt i emocije su doveli do toga da se ljudi bude, bune i pokušavaju da učine nešto kako bi im sutra ili već danas bilo bolje.

Zaista je teško – nemaština, nepravda, strahovlada i Vučićev teror teraju pošten narod na ulicu, ali opet je i teško da se taj iskren i napaćen narod pridruži onima koji viču – Vučiću pederu, a gej je okej!

Taj narod ne može i ne želi da stane na stranu jednog Saše Jankovića koji želi našoj deci u škole da uvede podučavanje o homoseksualizmu, koji se na uštrb nas brinuo samo za sebe i za manjine, za pedere. Taj Saša koji za Republiku Srpsku kaže da je genocidna tvorevina, a Srebrenica genocid, Srbi genocidan narod. Pa čiji bi on predsednik želeo da bude? Propalih glumaca, lažne elite, pedera i manjina? Taj čovek nema sluha niti razumevanja za nas. Taj čovek želi da iskoristi mlade i njihovu energiju da destabilizuje Srbiju i na mala vrata uvede opet tiraniju, samo druge vrste. Njegov Lečić kaže da ko ne dođe na protest ne zaslužuje ni da ima decu! E pa, Lečiću, ne želi svako da mu deca budu pederi i kukavice. Tako da, evo, mi smo došli, ali ne, ne želimo vašu drugosrbijansku strahovladu ništa manje no što ne želimo Vučića.

Da li treba da se borimo rame uz rame sa Borkom Stefanovićem koji je potpisao predaju Kosmeta? Taj isti Borko je poltron Borisa Tadića koji nije ništa manje zlo od Vučića, samo je prošlo nekoliko godina pa smo zaboravili. Zaboravili smo da je Stefanović i ostala banda pljunula sto puta na naše mučenike i heroje ratova. A navodno su se baš ovde spontano našli i skupili. Oni su prvi, naše legalne institucije na Kosmetu, počeli da uništavaju. Ne treba nama politika Borka Stefanovića, Borisa Tadića, ni Živkovića čiji sin protestuje, niti Đilasa koji zbog ćerke protestuje. A još manje nam trebaju Dinko Gruhonjić i Nejdim Sejdimović koji propagiraju nezavisnu Vojvodinu. Ne trebaju nam ni drugosrbijanci poput Sergeja Trifunovića, jednog prvorazrednog autošoviniste, niti možemo da se borimo za slobodnu Srbiju pored Jelene Milić.

Sve te ljude nije ni najmanje briga za narod! Briga ih za Srbiju, za ideologiju, briga ih za studente, briga ih za nas i za našu decu. Njih jedino interesuje novac, još novca i krađa. Pokazali su se na delu i uništili su Srbiju. Ustvari, oni mrze ovaj narod, mrze običnog čoveka, mrze seljaka, mrze sve koji nisu deo njihove izmišljene elite. Oni mrze studente koji su vredni i uče, a vole da propagiraju lenjost, nemarnost i drogiranje, propagiraju nemoral, promiskuitet kao vidove njihove lažne slobode. Neka hvala.

Mi nismo ovce, žuta lažna elito i gospodo. Mi jednog čobanina ne želimo drugim da menjamo. Mi znamo i vidimo da ova okupljanja nisu spontana, i znamo da se partijski sitni interesi uvek kriju iza naroda. Krijete se iza studenata, iza omladine i nije vas sramota. Ali mi vas znamo i znamo da obraza nemate, moral vam ne smeta da bi ste se zaklanjali iza dece. Ništa vama nije sveto.

Znamo mi i bez vas da je potrebna promena. Potrebna je promena čitavog sistema! Zato je ova omladina izašla. Zato što želimo bolje sutra. Zato su i rodoljubi izašli – zato što želimo bolju i zdravu Srbiju. Zato što volimo Srbiju i zato što volimo svoj narod. Mi umesto mržnje i nemorala nudimo ljubav i moral, umesto rušenja želimo izgradnju.

Svaki protest ima svoj cilj i svoju svrhu. Iako se mnogi ovde osećaju kao buntovnici bez razloga, mnogi ne znaju ni zašto su došli, tu su i oni koji znaju za šta se bore!

Naravno da žuta opozicija ima svoje ciljeve, naravno da vlast ima svoje ciljeve. A mi? Običan narod, rodoljubi i pravoslavci? Da, mi imamo jedan nepromenljiv cilj, a to je bolja Srbija za sve, a ne samo za lažnu elitu. I još jedan ne manje važan cilj, a to je budnost i istina. Ne želimo da budemo ničiji instrumenti, niti sluge.

Ne treba nama ni Vučić ni Janković da nas uče šta je sloboda, ne trebaju nam lopovi i moralne nakaze da nas uče moralu.

Mi ne želimo ni taj famozni sendvič, ni žute patke, naš cilj je slobodna Srbija, zemlja časnih i poštenih ljudi!

 

Sa 56-te pravoslavne litije za spas Valjevske Gračanice i za pravoslavnu Srbij koja se održava  zbog potapanje manastira ,od koje svi okreću glavu.

video...

Komentara: 4


# škole Vesna Veizović protest protiv diktature Valjevska Gračanica
@ 

▲ ▼ [+][-][ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima