Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Boško Obradović večeras na RTS-u

rss

25.03.2017. Info služba Dveri Aleksinac

Predsednički kandidat Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, predstaviće se građanima Srbije u subotu 25. marta od 20 časova na RTS2.

Predsednički kandidat Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, predstaviće se građanima Srbije u subotu 25. marta od 20 časova na RTS2.
Predstavljanje predsedničkog kandidata ćete moći pratiti i uživo sa zvanične stranice Srpski pokret DVERI.

Kao kandidat za predsednika Republike, obavezujem se da ću ukoliko budem izabran za predsednika Republike, primenom ustavnih, zakonskih i političkih sredstava i u skladu sa demokratskim legitimitetom funkcije šefa države, u roku od 180 dana od dana stupanja na funkciju ispuniti sledeće:

  1. Postaviću koordinatora službi bezbednosti, sa prvim zadatkom da sve tajne materijalne dokaze o izvršenju krivičnih dela, koje čuvaju policija, službe bezbednosti i tužilaštvo, ugledaju svetlost dana, i upotrebe se u svrhu za koju su i namenjena – za pokretanje odgovarajućih krivičnih postupaka, bez obzira na koga se odnosi taj materijal. Protiv lica koja su ove materijale sakrivala i zloupotrebljavala pokrenuće se odgovarajući krivični postupci, i biće kažnjeni.
  2. Pokrenuću donošenje Zakona o ispitivanju porekla imovine, počev od 1989. do danas.
  3. Pokrenuću donošenje Zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, kojim će biti propisane znatno oštrije kazne od dosada propisanih za učinjena krivična dela od strane javnih funkcionera i državnih službenika.
  4. Pokrenuću donošenje zakona, lex specialisa, kojim će prezaduženi građani biti zaštićeni od dužničkog ropstva.
  5. Prekinuću pregovore o Kosovu i Metohiji u Briselu i rešavanje tog problema vratiću pod okrilje OUN.
  6. Zaustaviću primenu odredbi SSP na osnovu koje stranci mogu da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji od 1. septembra 2017. godine.
  7. Pokrenuću postupak poništavanja Briselskih sporazuma, sporazuma sa NATO, Zakona o Beogradu na vodi, i Zakona o privremenom uređenju načina isplate penzija.
  8. Zahtevaću od svakog javnog funkcionera, u prvom redu predsednika Vlade, ministara, državnih službenika, direktora i svih zaposlenih u javnom sektoru, sudija i javnih tužilaca, rukovodilaca i zaposlenih u MUP-u i službama bezbednosti, da potpišu overenu izjavu, gde će pod punom moralnom, materijalnom i krivičnopravnom odgovornošću garantovati za zakonito i savesno obavljanje posla, i celokupnom svojom pokretnom i nepokretnom imovinom garantovati za svu štetu koju eventualno prouzrokuju. Ovo mora biti preduslov za obavljanje bilo kog državnog i javnog posla. Svaki javni funkcioner i državni službenik koji zloupotrebi službeni položaj mora biti trenutno razrešen kao javni funkcioner, ili dobiti otkaz kao državni službenik.
  9. Pokrenuću proveru svih diploma svih u javnom sektoru. Od momenta kada stupim na funkciju predsednika, svaki javni funkcioner ili državni službenik koji je na nezakonit način stekao diplomu, ili upotrebio falsifikovanu ili neistinitu ispravu, biće najstrožije sankcionisan.
  10. Predložiću za guvernera NBS lice koji će se zalagati da se Narodnoj banci vrate ranija ovlašćenja, i koje će monetarnu politiku sprovoditi u skladu sa interesima građana i države, a ne po željama i potrebama poslovnih banaka.

Za ispunjenje navedenog, garantujem pod punom moralnom, materijalnom, političkom i krivičnopravnom odgovornošću.

Ukoliko u roku od 180 dana od stupanja na funkciju ne ispunim prethodno navedeno, ovim podnosim ostavku na funkciju predsednika Republike i ovlašćujem svakog građanina Republike Srbije da primerak ove overene izjave, koja je deponovana kod Javnog beležnika Mirjane Spasić u Beogradu, pribavi od javnog beležnika i preda predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije kao moju neopozivu ostavku, koju neću osporavati.

Boško Obradović,U Beogradu, 23. marta 2017.

Celu izjavu možete u originalu preuzeti ovde:

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


# Boško Obradović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima