Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica
Oglas je istekao ili ne postoji

Put Mozgovo – Crni Kao

Na inicijativu meštana mesne zajednice Mozgovo i Crni Kao, kao i predstavnike opštine Aleksinac i opštine Ražanj asfaltiran je put u dužini od 4 km.

Opširnije

Smej se, smej, uvek se smej!

Više decenija stara pesma Miroslava Ilića nimalo nije izgubila na aktuelnosti. Naprotiv. Treba se smejati uvek i na svakom mestu. Jer smeh jen lek. Ako hoćete da budete zdravi, da vam je lepo, da ste privlačni i poželjni, samo se nasmejte. Glasno, od srca i iz dubine bijela grla!

Opširnije

Obeležavanje pedesete godišnjice upisa studenata Pedagoške akademije

Povodom obeležavanja 50 godina od upisa prvih redovnih studenata Pedagoške akademije "Dušan Trivunac" u Aleksincu održanoj u O.Š. " Vožd Karađorđe u Aleksincu, jedan od studenata se obratio prisutnima sledećim rečima

Opširnije

Novi trener muškog rukometnog kluba

Bojan Stefanović - KUZE - novi trener muškog rukometnog kluba, uskoro počinje sa radom škola rukometa

Opširnije

Od septembra nemački jezik u osnovnoj školi ,,Vuk Karadžić" u Žitkovcu

Uz saglasnost Školske uprave, naša škola je postala prva škola u opštini koja je svojim učenicima omogućila da od petog razreda krenu sa učenjem nemačkog jezika.

Opširnije

Skrajnute misli

1. Mozak je u Srbiji na ceni; pohovani mozak u restoranima čak je skuplji od džigerica ili dimljenih creva! 2. Jedanput u životu prešao sam Rubikon. Štaviše, zbog niskog vodostaja prosto sam ga pregazio! 3. Nismo došli do kraja. Još smo na početku! 4. Teško je dodirnuti dno ako plivate u fekalijama! 5. Ako si naumio da promeniš svet, promeni državu! 6. Dogorelo do nokata, ali to jedino ne osećaju oni koji su duboko umočili prste u med! 7. Upotrebu svinjskog mesa u ljudskoj ishrani treba hitno…

Opširnije

Varvari protiv civilizacije

Oružani sukob na prostoru Ukrajine, koji Rusi nazivaju specijalnom operacijom, a sama Ukrajina ga tumači agresijom, ratom, pa sve do navoda demokratskih zapadnih zemalja koji ovaj sukob ponekad označavaju i genocidom nad ukrajinskim narodom a ruskog predsednika Putina izjednačavaju s Hitlerom, zaista stvara velike nedoumice kod neupućenog posmatrača. Kakvi su u ogromnoj većini ma gde živeli.

Opširnije

Šarplaninac ubio Kristinu

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu podiglo je optužni predlog nakon tragedije u kojoj je Kristina Jovanović (68) iz okoline tog grada nastradala od brojnih ujeda šarplaninca.

OpširnijePrijatelji sajta

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima