Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vladan Mladenović izabran u Nacionalni prosvetni savet

rss

04.11.2015.

Na jučerašnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije za člana Nacionalnog prosvetnog saveta, na predlog Društva fizičara Srbije, izabran je Vladan Mladenović iz Aleksinca, zaposlen kao nastavnik fizike u OŠ „Ivan Vušović“ u Ražnju i u Aleksinačkoj gimnaziji.

Vladan Mladenović izabran u Nacionalni prosvetni savet

Jedno vreme držao je časove i u osnovnim školama „Ljupče Nikolić“ i „Vožd Karađorđe“ u Aleksincu.

U ovo skupštinsko telo za obrazovnu oblast koje prati, analizira, utvrđuje pravce i strategije obrazovanja, te standarde postignuća i nastavne programe, biraju se 43 člana, uglednih stručnjaka iz reda akademika, profesora univerziteta, te istaknutih naučnih i prosvetnih radnika. Vladan Mladenović je rođen 1965. godine u Prokuplju.

Završio je grupu Fizika na PM odseku Filozofskog fakulteta u Nišu i fiziku i TO na PMF u Nišu. Ima stručna zvanja diplomirani fizičar i profesor fizike i TO.

U dosadašnjem radu angažovan je u pisanju nastavnih programa, standarda, ishoda i recenzija udžbenika. Pored ostalog, bio je član Komisije za reviziju standarda za osnovnu školu, koautor novog priručnika za primenu standarda i ishoda kao dela Okvira nacionalnog kurikuluma, član radnih grupa za izradu međupredmetnih kompetencija, realizator brojnih obuka nastavnika za primenu standarda, kompetencija i ishoda u nastavi u organizaciji Ministarstva prosvete. Saradnik je ZUOV Srbije na odobravanju programa i ostalih oblika stalnog stručnog usavršavanja. Delegat je Skupštine Društva fizičara Srbije, član predsedništva DFS Niša i predstavnik DFS u komisiji za reviziju standarda za osnovne škole. Saradnik je univerziteta Phet Colorado.

Preveo je i adaptirao na srpski jezik simulacija sajta phet.colorado.edu/sr. Saradnik je za Srbiju projekta Open Discovery Space u aktivnosti saradnje sa Cern-om. Član nacionalne grupe za primenu IKT u nastavi u okviru EU projekta OMK i mnogih drugih.

Autor je brojnih stručnih radova iz oblasti fizike u domaćim i stranim časopisima. Učestvovao je kao predavač na međunarodnim i državnim skupovima, seminarima i konferencijama.

Dobio je veliki broj nagrada, a samo u ovoj godini su prva nagrada za prezentaciju na Konferenciji „ICTeachers – nastavnici koji postavljaju nove standarde" BOŠ.,Majkrosoft, RNIDS i prva nagrada za prezentaciju na EU March in March (MAking science Real in sCHools).

Njegovi učenici iz Ražnja do sada su osvajali četvrto, treće i prvo mesto na republičkom takmičenju učenika osnovnih škola iz fizike.

Na fotografiji: Prezentacija na štandu Centra za promociju nauke na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu.

Izvor: sajt Narodne skupštine Republike Srbije

Komentara: 8


# fizika sajt prosveta Vladan Mladenović prosvetni savet
@AlVladan @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+14) (-2)

  Ana 04.11.2015.
  Sve čestitke.Jedan profesor, jedna vaspitačica,visoko kotirani od strane kompetentnih. Bravo i svaka Vam čast vladimire.

 • (+8) (-2)

  Marija Selesi 04.11.2015.
  Iskrene čestitke Vladane, Marija iz Vršca

 • (+7) (-2)

  Goran 04.11.2015.
  Iskrene čestitke kolegi Vladi. Pravi čovek na pravom mestu!

 • (+8) (-1)

  Beli Stojan 05.11.2015.
  Bravo!!!
  Takodje ukoliko niste to do sada pomenuli, onda je neizostavna i Ana Ivic Veljkovic - Nastavnica Godine!

  https://www.facebook.com/JuniorAchievementSerbia/photos/a.118190661574888.14907.118024431591511/967228003337812/?type=3&theater

 • (+8) (-2)

  Jasna Ristić 05.11.2015.
  Pored brojnih priznanja koje je stekao svojim nesebičnim radom, Vladan Mladenović je izuzetan čovek vredan poštovanja. Sve čestitke za izbor!

 • (+9) (-2)

  Dusan Vuckovic 05.11.2015.
  Jednom ova drzava da uradi pravu stvar. Cestitam .

 • (+8) (-2)

  natasa 05.11.2015.
  Sve cestitke Vladimiru, a i komisiji koja je uocila njegove kkvalitete, uspehe i mogucnosti, a i veliku volju za unapredjenje kvaliteta obrazovanja u Srbiji

 • (+4) (-1)

  natasa 05.11.2015.
  Cestitke Vladimiru, ali i komisiji koja ga je izabrala i uocila njegove kvalitete, strucnost i volju za unapredjenje obrazovanja u Srbiji


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}