Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

UNICEF-ov sportsko-rekreativni program za inkluziju dece

rss

07.05.2018.

UNICEF-ov projekat Sport za sve, čiji je cilj inkluzija kroz sportsko-rekreativne aktivnosti, biće sproveden u pet opština: Aleksincu, Priboju, Ćićevcu i Velikoj Plani, Subotici.

UNICEF-ov sportsko-rekreativni program za inkluziju dece

UNICEF će oko pet miliona dinara preusmeriti za nabavku sportsko-rekreativne opreme i unapređenje stručnih kapaciteta zaposlenih koji se staraju o deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Ovaj projekat se sprovodi u saradnji sa udruženjima, „Zajedno“ iz Subotice, Udruženjem za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Priboj, društvom za razvoj kreativnosti opština Aleksinac, „Okular“ iz Ćićevca i udruženjem osoba sa cerabralnom i dečijom paralizom „Volja za životom“ iz Velike Plane. 

Sport za sve se realizuje zahvaljujući sredstvima koja su prikupljena tokom Teletona „Pozovi pomozi“ i finansijskoj podršci Telenora, Telenor banke i Vojvođanske banke.

„U Srbiji se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nalaze među najmarginalizovanijim i najugroženijim članovima društva. Ova deca se suočavaju sa neprestanom diskriminacijom, imaju manje šanse da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu i obrazovanje i veće šanse da dožive nasilje, eksploataciju i zlostavljanje, a u odnosu na decu bez smetnji u razvoju. To moramo da promenimo“, istakao je direktor UNICEF-a u Srbiji, Mišel Sent-Lot i dodao:

„Sport, rekreacija i igra su prepoznati kao važne strategije za unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. 

Zato je cilj UNICEF-a da u opštinama širom Srbije obezbedi opremu i rekvizite za sportsko-rekreativne aktivnosti, podršku unapređenju stručnih kapaciteta zaposlenih koji se staraju o ovoj deci, kao i realizaciju niza sportskih inkluzivnih manifestacija i redovnih zajedničkih sportsko-rekreativnih aktivnosti za decu sa i bez smetnji u razvoju i invaliditeta.“

Južna Srbija Info

Komentara: 0


# opština sport invalidi Južna Srbija inkluzija UNICEF
@unicefsrbija @ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}