Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ublažavanje mera: Od sutra ponovo rade zelene pijace

rss

20.04.2020.

Od utorka, 21. aprila zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru) će biti ponovo otvorene uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja koronavirusa.

Foto: arhiva

Od utorka, 21. aprila dozvoljen je rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom.

Vlada takođe poziva poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da nastave rad u punom kapacitetu radom od sutra, 21. aprila. Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance. Poslodavci su dužni da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.

Oni koji i dalje nisu u mogućnosti da nastave sa radom su objekti čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima. Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju – zatvoreni.

Izvor: Nova S

 

Nove mere Vlade Republike Srbije.

Posted by Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije on Monday, April 20, 2020

Komentara: 0


# pijaca koronavirus
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima