Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Svetosavska nagrada Toplici Petroviću

rss

27.01.2011. Izvor: Tanjug

Toplica Petrović, profesor razredne nastave u Osnovnoj školi "Ljupče Nikolić" dobitnik je Svetosavkse nagrade koju dodeljuje ministarstvo prosvete Republike Srbije

Svetosavska nagrada Toplici Petroviću
Ministar prosvete Žarko Obradović uručio je danas Svetosavske nagrade obrazovno - vaspitnim institucijama i pojedincima za poseban doprinos razvoju obrazovanja i vaspitanja tokom 2010. godine.

Plakete i zlatnici uručeni su predškolskim ustanovama "Paša i Nataša" iz Nove varoši i "Bambi" iz Kule, osnovnoj školi "Đorđe Natošević" iz Novog Sada, profesoru razredne nastave u OŠ "Ljupče Nikolić" iz Aleksinca Toplici Petroviću, učeniku sedmog razreda OŠ "Jovan Kursula" iz Varvarina Nemanji Divniću, i Ekonomsko -trgovinskoj školi iz Prištine sa sedištem u Lapljem selu.

Nagrade su uručene i Tehničkoj školi iz Valjeva, profesoru istorije u Prvoj beogradskoj gimnaziji Mihajlu Ćulumu, učeniku Matematičke gimnazije u Beogradu Teodoru fon Burgu, Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, episkopu Irineju Buloviću dekanu Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Dobitnici nagrada su i student filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Adrijana Stojanović, načelnik školske uprave Ministarstva prosvete u Nišu Živomir Jovanović, ustanova Studentski centar "Beograd" , direktor ustanove "Studentska odmarališta Srbije" Rade Dabetić, karate klub "Studentski grad", društvo defektologa Sombor, preduzeće za telekomunikacije "Telekom Srbija" i privredno društvo "Prosvetni pregled".

Obradović je rekao da se danas obeležava najveći prosvetni praznik -školska slava Sveti Sava i dva veka od osnivanja Ministarstva prosvete u Srbiji.

"Za budućnost Srbije svi smo zajedno odgovorni - država, društvo, privredne organizacije, udruženja građana i svaki pojedinac" rekao je Obradović i dodao da su znanje i obrazovanje jedan od ključnih uslova opstanka i daljeg razvoja.

Prema njegovim rečima, samo obrazovana Srbija može izboriti svoje ravnopravno mesto u modernoj Evropi.

"Dodelom nagrada šaljemo poruku da je kvalitet nešto što Srbiji treba i da bez obrazovanja nema budućnost", rekao je Obradović.

Ministar nije želeo da komentariše najavu Sindikata u oblasti obrazovanja da će sutra nastaviti štrajk, tokom koga je planirana obustava nastave i skraćenje časova u gotovo svim školama, navodeći da ta tema danas nije bitna i da nije "fer" pričati o štrajku, jer je mnogo značajnija dodela nagrada i obeležavanje Svetog Save.

Večeras u Sava centru biće održana tradicionalna Svetosavska akademija.


Komentara: 0


# Ljupče Nikolić OŠ Toplica Petrović udruženja građana Sveti Sava Živomir Jovanović Telekom Srbija
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}