Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Projekat OPLEMENI SE

rss

09.05.2013.

Karitas podržava kulturu saživota i zaštite životne sredine

Održivi razvoj kulture suživota i zaštite životne sredine na području Niša, Aleksinca i Leskovca

Karitas Beogradske nadbiskupije, uz podršku Karitasa Slovenije i Razvojne agencije ministarstva spoljnih poslova Slovenije, implementira projekat “Održivi razvoj kulture suživota i zaštite životne sredine na području Niša, Aleksinca i Leskovca”.

Jedan od segmenata ovog projekta nosi slogan OPLEMENI SE i realizuje se na ovom području od septembra 2012. do septembra 2013. godine. Sadržaj projekta podrazumeva realizaciju aktivnosti koje će obezbediti razvoj kulture suživota i građanske tolerancije na jugu Srbije.

Načelni cilj projekta je da učenici osnovnih i srednjih škola steknu elementarna znanja iz oblasti interkulturalnosti, da razviju zdrave kulturološke navike, pa tako i razviju veštine za timski rad.

U okviru realizacije projekta Oplemeni se, Karitas Beogradske nadbiskupije, u periodu april – maj 2013. godine, organizuje tri nagradna konkursa za osnovne i srednje škole na području opština Niš, Aleksinac i Leskovac. Prvi i drugi konkurs se odnose na učenike, dok se treći konkurs odnosi na škole. Ukupan nagradni fond za sva tri konkursa je 650,000 dinara.

Osnovna škola "Ljupče Nikolić" iz Aleksinca ostvaruje saradnju sa Karitasom i već je učesnik ovog programa.

Komentara: 0


# opština
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}