Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Javna prezentacija Prednacrta Strategije održivog razvoja

rss

18.09.2009. aleksinac.org

Javna prezentacija Prednacrta Strategije održivog razvoja

Opština Aleksinac i „Eksčejndž 2„ program – Zajednička podrška lokalnim samoupravama koji je finansiran od strane EU, pozivaju Vas da učestvujete na javnoj prezentaciji i raspravi o Prednacrtu STRATEGIJE ODRŽIVOG RAZVOJA OPŠTINE ALEKSINAC 2010. -2020. GODINA.

Javna prezentacija i rasprava biće održana 22.09.2009 godine u 11,00 sati u Skupštinskoj sali opštine Aleksinac.

Strategija održivog razvoja lokalne zajednice odnosi se na održivi razvoj života, rada i celokupnog funkcionisanja na teritoriji jedne opštine. Šire posmatrano mora biti usaglašena sa Nacionalnom Strategijom održivog razvoja Republike Srbije i okvirnim planom Milenijumskih razvojnim ciljeva UN. Prethodno navedeni dokumenti predstavljaju osnov za izradu Strategije održivog razvoja opštine Aleksinac za period 2010. – 2020. godine.

Rad na izradi Strategije započet je u oktobru 2008. godine, kada je Skupština opštine Aleksinac donela Odluku o učešću opštine Aleksinac u programu „Eksčejndž 2„ - Zajednička podrška lokalnim samoupravama, nakon čega je Opština Aleksinac konkurisala i izabrana među 20 opština u Srbiji da sa konsultantima iz Kancelarije „Eksčejndž 2„ programa izradi Strategiju održivog razvoja. Usledio je niz aktivnosti. Izradi ove Strategije pristupilo se sistemski i participativno, što podrazumeva direktnu uključenost svih javnih i privatnih zainteresovanih strana u toku trajanja celokupnog procesa.

Cilj Javne rasprave je da se predstavi Prednacrt Strategije, kao uslova održivog razvoja lokalne zajednice, stabilnog ekonomskog rasta i unapređenja sveopšteg kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

Očekujemo Vaše aktivno učešće na javnoj prezentaciji i raspravi i sugestije koje će unaprediti tekst Strategije.

Prednacrt Strategije na raspolaganju je u odeljku "Dokumenti" sekcije "preuzimanje" sajta Opštine. Bliže informacije možete dobiti putem telefona 018 809-007, ili u zgradi Opštinske uprave Aleksinac, kancelarija broj 17.


http://www.aleksinac.org/index.php?option=com_content&view=article&id=52&catid=3Itemid=8

Komentara: 0


# opština
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}