Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ugovor za isporuku dva vozila za prevoz pacijenata na dijalizu

rss

07.04.2016. Dom zdravlja Aleksinac

Kao što je poznato, opština Aleksinac pripada endemskom području, na kome postoji veliki broj pacijenata sa hroničnom bubrežnom insuficijencijom, te ih Dom zdravlja Aleksinac redovno prevozi do dijaliznog centra u Nišu, i samim tim, veoma brzo, vozila za prevoz pacijenata budu onesposobljena za dalju upotrebu, jer mesečno prelaze i preko 12.000 km.

Ugovor za isporuku dva vozila za prevoz pacijenata na dijalizu

Planirano je da se nova vozila nabave još prošle godine, ali zbog dugovanja Doma zdravlja napravljenih prethodnih godina, kada je osnivač Doma zdravlja bila Republika Srbija, a ne Opština Aleksinac, dugovanja su morala da se podmire da ne bi stao rad Doma zdravlja, a za ovu godinu ostala je nabavka vozila, za koje je u potpunosti sredstva obezbedila lokalna samouprava, kojoj se zahvaljujemo u ime svih pacijenata.

U tekstu Sudar saniteta i kamioneta, niška Hitna pomoć preuzela pacijenta je greškom navedeno da je vozilo Doma zdravlja Aleksinac učesvovalo u saobraćajnoj nezgodi. Ovim putem se izvinjavamo Domu zdravlja zbog pogrešne informacije.

Upravo je potpisan ugovor za isporuku dva vozila, jednog novog i jednog polovnog, u ukupnoj vrednosti od 3.500.000 dinara sa PDV-om:

Novo vozilo je CITROEN Jumper CBI 2.0 HDI 130, minibus 8+1 sedište (proizvodnja 2016), sa najmodernijim EURO 6 motorom, kao i sa potrebnim bezbednosnim sistemima.

Polovno vozilo je FIAT Ducato 2.0 JTD, minibus 8+1 sedište.

Ova nabavka dva vozila obezbediće kontinuiran i siguran prevoz pacijenata na dijalizu, bez rizika da se vozila koja su trenutno u upotrebi pokvare, jer se to očekuje svakog trenutka, jer su maksimalno iskorišćena, i stalno se kvare i popravljaju.

Zahvaljujemo se Opštini Aleksinac koja sufinanssira Dom zdravlja Aleksinac i tako omogućuje njegov nesmetan rad. Očekujemo da i poslednja dugovanja iz prethodnog perioda isplatimo ove godine, te da od naredne godine možemo nesmetano da radimo i nastavimo ulaganja u razvoj ustanove.

U toku su dogovaranja sa Opštinom Aleksinac i Opštom bolnicom Aleksinac, da se u saradnji sa Ministarstvom zdravlja iznađe način da se i u Aleksincu otvori dijalizni centar, što nije nemoguće, ali je veoma skupo i kompleksno. Međutim, postoji volja svih navedenih strana da se taj problem reši, i očekujemo da u narednih par godina i bude rešen, sopstvenim sredstvima i/ili uz pomoć donatora.

Pošto imamo problem i sa više nego starim sanitetskim vozilima za Službu hitne pomoći Doma zdravlja Aleksinac, Dom zdravlja Aleksinac pokrenuo je proceduru apliciranja za donaciju dva sanitetska vozila kod ambasade Japana, nadamo se da će se i taj postupak uspešno završiti.

Komentara: 0


# prevoz zdravstvo Dom zdravlja opština vozila nabavka hitna pomoć dijaliza
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima