Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 ujutru zabrana kretanja

rss

03.04.2020.

Nove mere Vlade Srbije određuju zabranu kretanja za sve osobe od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 ujutru.
Iz ove uredbe se izuzimaju penzioneri koji će u SUBOTU zorom moći da obave neophodnu kupovinu.

Foto: arhiva

Dobre vesti za vlasnike kućnih ljubimaca, od subote uveče – od 23 časova do 01 ujutru, u rasponu od 200 m u mestu prebivališta i boravišta, ne od 20 do 21, već od 23 do jedan sat iza ponoći, će biti dozvoljeno šetanje kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta.

Takođe u nedelju od 8 do 10 ujutru će biti dozvoljeno šetanje kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta u rasponu od 200 m u mestu prebivališta i boravišta. Radnim danima od 23 časova do 01 ujutru, u rasponu od 200 m u mestu prebivališta i boravišta u trajanju od 20 minuta biće dozvoljena šetnja.

Građani stariji od 65 godina moći će da kupe namirnice u prodavnicama u subotu, umesto u nedelju, što je do sada bio slučaj. Prodavnice će za najstarije građane biti otvorene u subotu od 4 do 7 časova. Oni će zbog kupovine namirnica moći da napuste svoje domove od 3 do 8 časova ujutru.

Krizni štab je odlučio da na sahranama u Republici Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti prisutno najviše deset osoba, koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.

Nove mere propisuju da ne može više od dvoje ljudi da bude na jednom mestu.

Danas su u Aleksincu zgrade Opštine, Centra za kulturu i umetnost, Aleksinačke gimnazije, Uprava za trezor kao i ostale javne ustanove u osvanule su sa spuštenim zastavama kako bi se odala počast žrtvama koronavirusa u zemlji.

Komentara: 0


# Aleksinac koronavirus
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}