Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Obeležavanje oslobođenja Aleksinca

rss

20.10.2010. Izvor: aleksinac.org

Obeležavanje oslobođenja Aleksinca

U sredu, 13. oktobra 2010. godine, građani Aleksinca obeležili su doprinos svojih predaka i opštine u Prvom i Drugom svetskom ratu.

U organizaciji Odbora za obeležavanje istorijskih događaja i jubileja u opštini Aleksinac, priređen je svečani program obeležavamnja 92. godišnjice oslobođenja Aleksinca u Prvom svetskom ratu i 66. godišnjica oslobođenja Aleksinca od fašizma.

Tim povodom, u porti crkve Svetog Nikole služen je parastos poginulim srpskim ratnicima u oslobodilačkim ratovima 1912-1918. godine.

Vence na spomenik palim ratnicima 1912-1918. godine, kao i borcima NOR-a 1941-1945. godine, položili su delegacija opštine Aleksinac na čelu sa predsednikom, Ivanom Dimićem, Vojska Republike Srbije, predstavnik ambasade Ruske federacije, Sergej Dujun, Unija boraca, Pokret socijalista, kao i članovi SPS-a.

„Izuzetno mi je drago što sam danas u Aleksincu, na obeležavanju dva velika i značajna događaja. U ime Ruske ambasade mogu da kažem da je najvažnije da i dalje živi svest o stradanju naroda i želja mi je da se više nikada ne ponove takve greške. Rusija i Srbija su uvek ratovale i držale se zajedno.“ – izjavio je predstavnik Ruske ambasade u Beogradu, Sergej V. Dujun.

U organizaciji ambasade Ruske federacije u Beogradu i Zavičajnog muzeja Aleksinac, u 19 časova svečano je otvorena izložba ratnih fotografija iz kolekcije generala Ždanova, u galeriji Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu.


Komentara: 0


# Aleksinac Pokret Socijalista fotografija izložba
@poksocijalista @ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}