Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Mošti Svete Petke u Hramu Svetog Nikole

rss

12.10.2021. JSI

Mošti omiljene svetiteljke boraviće u hramu Svetog Nikole u Aleksincu od 20. do 21. oktobra

Mošti Svete Petke u Hramu Svetog Nikole

Sa velikom radošću obaveštavamo verni narod Eparhije niške da će, sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. G. Porfirija i Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. Arsenija, mošti Svete Petke, čuvane u njoj posvećenoj kapeli na Kalemegdanu, biti izložene u hramovima Eparhije niške od 15. do 21. oktobra 2021. godine, saopšteno je iz Eparhije.

Doček moštiju biće u niškom hramu Svete Petke, gde stižu 15. oktobra u 17 časova. U nastavku, služiće se akatist Svetoj Petki. Mošti će u ovom hramu biti izložene do 17. oktobra, kada će biti premeštene u hram Svete Trojice u Leskovcu, gde će prebivati do 19. oktobra. Od 19. do 20. oktobra, mošti će biti u pirotskoj Pazarskoj crkvi, a naposletku, od 20. do 21. oktobra, mošti svetiteljke boraviće u hramu Svetog Nikole u Aleksincu.

O svim detaljima dočeka moštiju u navedenim hramovima, verni narod biće obavešten blagovremeno. Ovom prilikom pozivamo sav verni narod da svojim prisustvom doprinese svečanom dočeku svetiteljke, poštovane u celom hrišćanskom svetu, i da pred njenim moštima potraži utehu i ukrepljenje.

JSI

Komentara: 0


# crkva Sveta Petka Eparhija niška Episkop Arsenije hram Svetog Nikole patrijarh Porfirije
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima