Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Književni konkurs kluba „Velimir Rajić“

rss

18.01.2018. Književni klub „Velimir Rajić“

Književni klub „Velimir Rajić“ iz Aleksinca tradicionalno raspisuje konkurs za poeziju.

Književni konkurs kluba „Velimir Rajić“

Konkurs je otvoren u dve kategorije: pesma na slobodnu temu i pesma o liku i delu Velimira Rajića na temu U meni opet vaskrsava ono što ne znam šta je, alʼ znam šta će biti („Pred proleće“, V. Rajić).

Autori mogu konkurisati sa po jednom pesmom u svakoj kategoriji, a pesma ne sme biti duža od 40 stihova. Takođe, pesma ne sme biti već nagrađivana na konkursu ili na Pesničkim susretima u organizaciji Književnog kluba „Velimir Rajić“, a sve pesme moraju biti na srpskom jeziku.

Konkurs je otvoren od 1. decembra 2017. do 1. februara 2018. godine. Za najbolja ostvarenja u kategoriji pesama na slobodnu temu biće dodeljene tri nagrade, a u kategoriji pesama o liku i delu Velimira Rajića na temu U meni opet vaskrsava ono što ne znam šta je, alʼ znam šta će biti za najbolji rad biće dodeljena Povelja Velimir Rajić.

Radovi se šalju pod šifrom, sa razrešenjem šifre u posebnoj zapečaćenoj koverti koja se stavi u kovertu s radovima prilikom slanja. Savki autor može konkurisati samo jednom šifrom. Pesme se mogu slati poštom na adresu:

Književni klub „Velimir Rajić“
Ulica Dušana Trivunca 15
18220 Aleksinac

Pesme se mogu slati i elektronski i to na mejl [email protected] na koji se šalju samo pesme koje konkurišu i koje moraju biti potpisane šifrom, a razrešenje šifre u zasebnom mejlu treba poslati na adresu [email protected]. Radovi u elektronskoj formi treba da budu otkucani fontom Times New Roman (ćirilica i latinica) veličine 12.

Želimo vam intenzivnu inspiraciju i bogatstvo poetskog nadahnuća!


# Velimir Rajić književnost Velimir Rajić književni klub konkurs Dušana Trivunca književni konkurs
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima