Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kampanja „Život u tvojim rukama“

rss

06.06.2022. Crveni Krst

U okviru kampanje “Život u tvojim rukama”, stručni tim Crvenog krsta Srbije u utorak 7. juna sa početkom u 14 časova u Centru za kulturu i umetnost Aleksinca (Dušana Trivunca 15) održaće obuku sportistima i sportskim radnicima različitih sportskih grana Sportskog saveza Aleksinc

Olimpijski komitet Srbije.

 

Prisutnima će se pred početak događaja obratiti generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović i načelnica Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti Aleksinca Tašana Jevtić.

Kampanja „Život u tvojim rukama“ odvija se u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Akcenat kampanje  “Život u tvojim rukama” jeste na edukaciji građana da reaguju u trenucima naglog zastoja srca jer su, kada srce stane, prvi minuti dragoceni i spasavaju život. Izvođenjem mera oživljavanja “kupujemo dragoceno vreme” do dolaska medicinske službe jer samo čekanje na hitnu pomoć ili pomoć lekara bez adekvatne pomoći može dovesti do smrtnog ishoda. Obuka podrazumeva, uz uobičajene tehnike prve pomoći, upotrebu aparata za automatsku defibrilaciju namenjenog nemedicinskom kadru.

Cilj kampanje je širenje svesti o tome da možemo spasiti ljudski život pravovremenim reagovanjem stečenim na obuci koju organizuje Crveni krst Srbije.

Moto kampanje je: Pokrenuti nekom srce najplemenitija je stvar koju možemo da uradimo za drugo ljudsko biće. Svako treba da zna kako.

Tek zajedno sa vama možemo učiniti da što veći broj ljudi shvati značaj pružanja prve pomoći u tako kritičnoj situaciji kao što je srčani zastoj. Zato vas pozivamo da o planiranom događaju izvestite javnost.

 

 Crveni krst Srbije

                              

Komentara: 0


# Crveni krst zdravlje prva pomoć Crveni krst Srbije
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima