Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Energetski pasoši u Aleksincu

rss

24.05.2013. Piše Dušan Stevanović

U ponedeljak u 10 sati,u novim prostorijama OTIS-a biće otvorena izložba termoviziskih fotografija tipskih zgrada sa teritorije opštine Aleksinac.

Energetski pasoši u Aleksincu

Opština Aleksinac, u saradnji sa Ministarstvom građevine, uz podršku organizacije za tehničku saradnju GIZ-a iz  Nemačke,  učestvuje u sprovođenju projekta  OTKRITI  ENERGIJU  /DISCOVERING ENERGY/

Osnovni cilj ovog projekta je podizanje svesti građana o potrošnji energije u različitim tipovima zgrada i potencijalnim investicionim i neinvesticionim merama za poboljšanje energetske efikasnosti.

Ujedno, projekat pretstavlja početnu implementaciju zakona o efikasnom korišćenju energije.Tehnički timovi zaduženi za energetsku analizu i termografsku dokumentaciju lokalnih stambenih zgrada, prema upustvu za tipove zgrada, izvršili su analizu  5 objekata u Aleksincu.

Energetski pasoši za snimljene objekte u Aleksincu su urađeni i na izlozbi biće uručeni vlasnicima zgrada. To su, ujedno i prvi energetski pasoši urađeni u skladu sa novim zakonom- rekla nam je rukovodilac ovog projekta Vesna Radivojević.

Ova izložba predstavlja nastavak aktivnosti na realizaciji projekta Energetske efikasnosti u zgradartvu pod nazivom "Discovering Energy", koji se realizuje u 30 gradova i opština u Republici Srbiji.

Na fotografijama će biti predstavljene tipske zgrada sa teritorije Opštine Aleksinac. Termovizija je sistem snimanja toplote objekata, a termovizijske kamere posebno su prilagođene da “vide” onaj deo infracrvenog spektra koji je za ljudsko oko nevidljiv, te se zato nazivaju još i infracrvenim kamerama.

Izložba termovizijskih fotografija biće postavljena u Turističko-informativnom centru u Ulici Knjaza Miloša do 6. juna.

Program

12.00 - Pozdravna reč predsednika Opštine Aleksinac Nenada Stankovića
12.05- O projektu "Discovering Energy", predstavnik GIZ-a
12.10- Uručivanje Energetskih pasoša vlasnicima zgrada
12.20 - Razgledanje izložbe

Ulaz je slobodan.

Komentara: 0


# opština fotografija izložba Vesna Radivojević zgrada
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}