Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Iz EPS-a pozivaju građane da se prijave za besplatne kilovate

rss

21.04.2017. Beta

Povodom nedavne tragedije u kojoj je od strujnog udara nastradalo dvoje članova pordice u selu Glogovica, Eletroprivreda Srbije izdala je saopštenje u kome podseća sve socijalno ugrožene građane da imaju mogućnost da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je donela Vlada Srbije.

Iz EPS-a pozivaju građane da se prijave za besplatne kilovate

Potrebno je da se prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi, kaže se u saopštenju EPS-a.

U saopštenju "EPS podsća da Elektroprivreda Srbije nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate.

EPS konstatuje da "na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. godini koristilo je u proseku 48.000 domaćinstava mesečno. Oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071,4 dinara ili popust u visini računa".

"Ova tragedija nas opominje da pored toga što predstavlja krivično delo samovlasno priključenje na električnu mrežu ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi i može da dovode do najtežih posledica - gubitka ljudskog života," zaključueje u saopštenju EPS-a.


# Beograd Glogovica struja EPS Elektroprivreda isključenje Elektrodistribucija pogibija
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima