Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Inicijativa za šivenje maski za medicinske radnike na jugu Srbije

rss

28.03.2020. plusonline.rs

„Zaštiti lice“ je projekat čiji je cilj da obezbedi zaštitu za lice pre svega za zdravstvene radnike na jugu Srbije (Klinički centar u Nišu, Bolnice i centri u Pirotu, Aleksincu, Beloj Palanci, Kuršumliji, Blacu, Prokuplju i Žitorađi) da dane epidemije ne provedu potpuno nezaštićeni na svojim radnim mestima.

Inicijativa za šivenje maski za medicinske radnike na jugu Srbije

Akciju šivenja maski pokrenula je niška dizajnerka Nevena Kragić sa svojim kolegama, a inicijativu je na viši nivo podigao Džedajski pokret iz Niša koji kroz donacije i humanitarni rad doprinose ublažavanju poteškoća u radu medicinskog osoblja. Međutim, ono što je cilj ovog Niškog Džedajskog pokreta jeste širenje jedinstva, solidarnosti i mogućnosti da osetimo lepotu brige jednih o drugima.

Uključite se u akciju šivenja maski popunjavanjem ovog formulara i neko će vas ubrzo kontaktirati. Ukoliko vam je potrebna pomoć oko popunjavanja profila pozovite 062 237 687 i članovi udruženja Avanturistička mreža će vam pomoći da se prijavite.

Možete pomoći donacijom za kupovinu materijala preko sajta donacije.rs - na ovom linku donacije.rs/maske

Za potražnju maski pišite na [email protected] molimo vas za razumevanje i solidarnost - molbe fizičkih lica i ostalih pravnih lica biće uzete u obzir tek nakon što se obezbede za MEDICINSKO OSOBLjE.

Za više informacija posetite Fejsbuk grupu Zaštiti lice
Za sve one koji žele da nauče da masku sami sašiju (mašinski ili ručno) – pogledajte tutorijal, snimljen u vanrednim okolnostima:

video...

Komentara: 0


# koronavirus zaštitne maske
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima