Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Grčki sindikati doniraju sredstva za izgradnju vrtića

rss

25.11.2013. Sindikat, opština

Predstavnici Saveza sindikata grčkih državnih službenika (ADEDY), Vasilis Ksenkis i Dimitris Aganavakis, danas su u Aleksincu potpisali ugovor o doniranju finansijskih sredstava Predškolskoj ustanovi „Lane“.

Grčki sindikati doniraju sredstva za izgradnju vrtića

Ugovor je sklopljen sa opštinom Aleksinac, i njime je predviđena izgradnja još jednog sprata na objektu ove ustanove u Mišićevoj ulici, kako bi bio u stanju da primi dodatni broj dece. Vrednost donacije je 65 000 evra.

Gospodin Ksenkis, šef za međunarodne odnose u „ADEDI“-u, istakao je da je veoma srećan što, uprkos tome što Grčka prolazi kroz veliku krizu, ova organizacija nastavlja sa svojim humanitarnim radom, i nada se da će ovaj gest još više ojačati veze između dva naroda. U tom smislu, ovim ugovorom predviđeno je i postavljanje spomenika grčko-srpskog prijateljstva na nekoj od lokacija u našem gradu.

Inače, ova donacija predstavlja nastavak saradnje koju „ADEDI“ već tri godine neguje sa opštinom Aleksinac i Savezom samostalnih sindikata opštine Aleksinac. U proteklom periodu, ova organizacija je donirala novac za dogradnju vrtića u Bucekovoj ulici u Aleksincu, kao i za renoviranje fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Stojan Živković Stole“ u Trnjanu.

Komentara: 1


# Grčka
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    koji ce se sad lokalni gradjevinci omaste 25.11.2013.
    U al ce se sad omaste lokalni gradjevinci


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}