Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Akcija za pomoć braći Kitanović

rss

03.03.2011. Izvor: Aleksinačke novosti

Aleksinački Crveni krst pokrenuo je akciju prikupljanja novčanih sredstava, kojim bi se pomoglo roditeljima braće Kitanović iz Moravca da plate operaciju mališanima, koja bi im sačuvala vid.

Akcija za pomoć braći Kitanović

Naime, Stefan Kitanović iz Moravca boluje od urođene kratkovidosti, sa dioptrijom od - 8 na oba oka, dok njegov petogodišnji brat Milan ima dioptriju od -17 i - 18.

Obojici dečaka neophodno je uraditi što pre operacije na očima u specijalnoj bolnici "Sveti Vid" u Beogradu, kako bi se usporili procesi progresije kratkovidosti, odnosno gubitka vida.

Obe operacije koštaju 512.000 dinara, a kako je porodica Kitanović slabog imovinskog stanja, Crveni krst Aleksinac je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za lečenje Stefana i Milana.

Sredstva se mogu uplatiti na tekući račun majke dečaka, Ivane Kitanović, kod Komercijalne banke AD Aleksinac:

205-9011000498267-10

Komentara: 1


# Crveni krst
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Srdjan-Mili 03.03.2011.
    DOBRO VEČE. Evo prilike,kazao bih jedinstvene, da se još jednom potvrdi briga naših čelnika ,jer su oni tu, prvenstveno i izabrani od strane naroda kao naši rukovodioci, pre svih čelni ljudi OPŠTINE ALEKSINAC,da pokažu svoju humanost na delu.Nema nikakve sumnje da će se oni svi odreda odazvati ovom apelu koji u ime javnosti upućujem,jer ko ima( NJIHOVE PRINADLEŽNOSTI SU DALEKO IZNAD REPUBLIČKOG PROSEKA) trebao bi pomoći onome ko nema. Verujem da će njihovim nesebičnim izdvajanjem dati primer svim sugradjanima kako trebamo biti solidarni i humani u granicama svojih mogućnosti.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima