Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Akcija dobrovoljnog davanja krvi za povređene u nezgodi kod Donjeg Međurova

rss

26.12.2018.

U četvrtak 27. decembra, u vremenu od 8 do 14 časova, u Domu kulture u Aleksincu organizuje se velika akcija prikupljanja krvi za povređene u saobraćajnoj nezgodi kod Donjeg Međurova.
Organizatori ove humanitarne akcije su Crveni krst opštine Aleksinac i Zavod za transfuziju krvi iz Niša.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi za povređene u nezgodi kod Donjeg Međurova

Aleksinac - sredina koja je u nedavnoj prošlosti i sama osetila teške posledice velikih tragedija od nekoliko rudarskih nesreća, saobraćajne kod Doljevca, do poslednje izazvane Nato bombardovanjem, solidariše se sa porodicama stradalih i povređenih u železničkom udesu kod Donjeg Međurova i u četvrtak 27. decembra u vremenu od 8 do 14 časova u Domu kulture u Aleksincu organizuje veliku akciju prikupljanja krvi.

Organizatori ove humanitarne akcije su Crveni krst opštine Aleksinac i Zavod za transfuziju krvi iz Niša.

Humanitarnu akciju podržali su Klubovi dobrovoljnih davalaca krvi „Humano srce“ iz Aleksinac i Klub DDK „ŽELEZNIČAR“ iz Niša koji su pozvali svoje brojno članstvo da kao i mnogo puta do sada daruju dragocenu tečnost i iskažu svoju humanost i solidarnost.

Očekuje se učešće davalaca krvi osim iz Aleksinca i Niša i brojnih naseljenih mesta: Aleksinački rudnik, Subotinac, Mozgovo, Bovan, Kraljevo, Tešica, Grejač, Veliki Drenovac, Katun, Moravac, Žitkovac, Ljubeš, Prćilovica, Nozrina, Lužane, Vrćenovica.

I ovom akcijom pokazaže se ljudska solidarnost i potvrditi da KRV ŽIVOT ZNAČI! 

Komentara: 0


# Aleksinački Rudnik Žitkovac Prćilovica saobraćaj Centar za kulturu i umetnost NATO Crveni krst Humano srce Veliki Drenovac davanje krvi nato bombardovanje
@cekulaleksinac @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima