Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Akcija čišćenja deponija u 11 gradova u Srbiji

rss

06.04.2009.

Akcija čišćenja deponija u 11 gradova u Srbiji

Mreža organizacija koje se bave zaštitom životne sredine "Zelena lista" i udruženje Egzit sprovešće dvanaest akcija čišćenja deponija u 11 gradova u Srbiji, saopšteno je danas iz tog udruženja.

Akcije čišćenja deponija pod nazivom "Oplaneti se! Uklonimo deponije" biće održane u Valjevu, Gornjem Milanovcu, Trsteniku, Kruševcu, Raškoj, Knjaževcu, Aleksincu, Nišu, Vranju, Žagubici i Vučju, a Egzit festival će podržati akcije muzičkim dešavanjima.

Čišćenje će biti praćeno i drugim aktivnostima, kao što su izbor najefektnije fotografije na temu ugrožavanja životne sredine, uličnim performansima i slično.

U partnerstvu sa Egzitom, Zelena lista će i tokom festivala Exit (od 9. do 12. jula) sprovesti niz akcija na Petrovaradinskoj tvrđavi sa ciljem da podstakne posetioce na odgovoran odnos prema životnoj sredini.

Jedna od tih akcija biće biciklistički karavan u dužini od 537 kilometara, od Vranja do Novog Sada, koji će krenuti 23. juna iz Vranja, a završiće se u Novom Sadu neposredno pre početka Egzita, 8. jula.

Karavan će se kretati maršutom: Vranje - Leskovac - Niš - Aleksinac - Kruševac - Trstenik- Gornji Milanovac- Valjevo- Novi Sad.

U svakom od ovih mesta biciklisti će ostaviti zeleni trag u vidu zasađenog drveta.


http://www.rtv.rs/sr/vesti/drustvo/ekologijae/2009_04_06/vest_123778.jsp

Komentara: 0


# festival Novi Sad
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima